Haos si anarhie in Brazilia. Infractorii si criminalii fac prapad pe strazi, dupa ce politia a intrat in greva. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 10-03-2017 17:41

VIDEO. Situatie fara precedent in Brazilia! Dupa ce politia din orasul Espirito Santo, aflat in la nord de Rio de Janeiro, a intrat in greva generala, infractorii si criminalii au facut prapad.

Cel putin 70 de persoane au fost omorate pana acum, iar presa vorbeste de zeci de furturi si talharii.

Magazine devastate, masini incendiate si strazi complet goale - este pe scurt peisajul sumbru in care traiesc cu frica cei 2 milioane de locuitori.

Guvernul a trimis trupele speciale in zona, pana se calmeaza spiritele.

Brazilia trece printr-o perioada economica dificila, iar presedintele tarii nu are nici un gand de a creste salariile politistilor.

Astfel, presedintele Braziliei a ordonat luni trimiterea a 200 de politisti in statul Espirito Santo din sud-estul tarii, pentru a suplini politistii aflati in greva.

Scolile, clinicile publice si alte institutii din Espirito Santo sunt inchise, iar presa locala si cetatenii cu telefoane mobile au difuzat scene de haos, cu hoti si alti infractori dezlantuiti, in special in capitala statului, Vitoria, care impreuna cu suburbiile are circa doua milioane de locuitori.

Presedintele Michel Temer, care a autorizat trupele federale sa intervina si in revolta din inchisori, in urma careia au murit circa 140 de oameni in toata tara, l-a trimis in Espirito Santo pe ministrul apararii.

Si alte state ale federatiei se confrunta cu o criza bugetara, pe fondul recesiunii de o amploare record din Brazilia, transmite Reuters.

In Rio, guvernul are dificultati cu plata salariilor politistilor, profesorilor si medicilor, precum si cu asigurarea aprovizionarii de baza a scolilor si spitalelor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO