Guvernul german va verifica toti militarii recrutati. 60 de jihadisti s-ar fi infiltrat printre soldati

Dată publicare: 05-11-2016 16:18
Dată actualizare: 08-11-2016 06:59


soldati germani

 Guvernul german planuieste sa investigheze toti militari recrutati incepand cu iulie 2017 dupa ce serviciul militar de contra-spionaj MAD a identificat 20 de jihadisti infiltrati in Bundeswehr, a relatat trustul german de media Funke, citat de Reuters.

 Un purtator de cuvant al agentiei a confirmat informatiile si a adaugat ca ar mai fi vorba despre 60 de cazuri investigate.

Parlamentul german ar putea lua in considerare si elaborarea unei legislatii care ar permite demararea unor investigatii in cazul recrutilor pentru a contracara eforturile organizatiei jihadiste Statul Islamic de a se infiltra in randul armatei germane pentru a obtine arme si a se antrena, au mai scris publicatiile germane.

Un purtator de cuvant al MAD a mai declarat ca armata ar fi primit un numar de cereri de la persoane care ar fi vrut sa devina militari pentru cateva luni si si-au exprimat interesul pentru antrenamente intensive si cursuri in folosirea armamentului si echipamentului militar.

De asemenea, purtatorul de cuvant al MAD a mai precizat ca ingrijorarea provine din faptul ca, printr-o postare pe Internet in 2014, gruparea jihadista i-a indemnat pe cei care au experienta militara sa se alature SI si pe sustinatorii sai sa invete sa traga cu arma si sa studieze armamentul.

Serviciile de securitate germane sunt in alerta dupa doua atacuri ale unor militanti islamisti care au avut loc in vara lui 2016.

Saptamana trecuta, politia germana a aresta un sirian la Berlin sub acuzatia de a fi membru al unei organizatii teroriste.

In octombrie, un alt sirian a fost arestat sub suspiciunea ca ar fi planuit un atentat de amploare la Berlin, dupa ce politia a gasit explozibil in apartamentul sau.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO