Seful FMI: "Sunt nevinovat!" Guvernul Frantei sare in apararea lui


Ultimul update: Joi 11 Octombrie 2012 15:05
Data publicarii: Duminica 15 Mai 2011 15:21
Categorie: Stiri externe
Dominique Strauss-Kahn

Guvernul francez a cerut duminica prudenta si respectarea prezumtiei de nevinovatie in cazul lui Dominique Strauss-Kahn. De asemenea, avocatul acestuia a declarat ca directorul FMI va pleda "nevinovat".

"Va pleda nevinovat", a spus William Taylor, avocatul lui Dominique Strauss-Kahn, care a refuzat sa ofere orice alt detaliu in legatura cu procedura.

Intrebat daca acest lucru inseamna ca Straus-Kahn neaga toate acuzatiile formulate impotriva sa, avocatul a raspuns afirmativ. Pe de alta parte, guvernul francez a cerut astazi prudenta si respectarea prezumtiei de nevinovatie in cazul directorului general al FMI, acuzat de agresiune sexuala si tentativa de viol in Statele Unite, relateaza AFP.

"Guvernul francez respecta doua principii simple: cel al unei proceduri judiciare in curs de desfasurare, sub autoritatea justitiei americane si conform dreptului american, si cel al respectarii prezumtiei de nevinovatie", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, François Baroin, ministru pentru Buget.

Presa franceza despre cazul Dominique Strauss: "Ce rusine pentru Franta!"

De asemenea, Baroin este primul membru al Executivului de la Paris care reactioneaza dupa arestarea lui Strauss-Kahn. El a precizat ca, deocamdata, Franta "nu va comenta mai mult" in acest caz.

"Trebuie sa fim extraordinar de prudenti in exprimare, in analiza, comentarii, consecinte", a adaugat el, afirmand ca directorul general al FMI "va fi audiat de un judecator, va avea posibilitatea sa se exprime, sa ofere versiunea sa".

Cert este insa ca, in urma cu cativa ani, Dominique Strauss-Kahn a mai fost acuzat o data de hartuire sexuala!

Grabit sa fuga din Romania, seful FMI si-a pierdut ceasul. Noroc cu Geoana!

Sursa: AFP Mediafax

Presa franceza despre cazul Dominique Strauss:
Directorul FMI,ridicat ca-n filme de pe aeroportul din NY.E acuzat de viol
Strauss-Kahn, rivalul lui Sarkozy la urmatoarele alegeri prezidentiale?
VIDEO PROTVPLUS.RO