Guvernul din Filipine a ascuns sute de persoane fara adapost inainte de vizita Papei Francisc: "A fost o operatiune cumplita"

Dată publicare: 25-01-2015 11:56
Dată actualizare: 28-01-2015 06:57


Papa Francisc Filipine

Guvernul din Filipine ar putea fi anchetat dupa ce a ascuns sute de oameni care traiesc pe strada in timpul vizitei efectuate de Papa Francisc saptamana trecuta.

Secretarul de stat Corazon Solimnan a afirmat pentru BBC ca aproximativ 500 de persoane fara adapost din capitala Manila au fost luate de pe strada si duse intr-un resort de lux de la periferie, cat timp Papa facea turul tarii.

Politicianul Terry Ridon a solicitat o ancheta in acest caz, sustinand ca decizia a fost o ”operatiune de curatare”.

Acesta a adaugat ca operatiunea guvernului a fost una cumplita, avand in vedere ca Papa Francisc a vizitat pentru prima data Filipine, pentru a vedea si a vorbi cu persoanele sarace.

Ridon a precizat ca persoanele fara adapost au fost adunate de pe strada chiar inainte de sosirea Suveranului Pontif, pe 15 ianuarie si aduse inapoi la o zi dupa plecarea acestuia.

Papa Francisc le-a cerut filipinezilor, in cadrul ultimei sale slujbe organizate la Manila, in fata catorva milioane de catolici, sa fie "misionarii" din Asia, unde Biserica Catolica reprezinta 3,2% din populatie.

 

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO