Greta Thunberg, reacție furioasă la ONU: „Mi-aţi furat visele cu vorbele voastre”


Ultimul update: Luni 23 Septembrie 2019 20:59
Data publicarii: Luni 23 Septembrie 2019 20:35
Categorie: Stiri externe
Greta Thunberg

Tânăra suedeză Greta Thunberg i-a atacat pe liderii planetei din cauza inacțiunii lor împotriva modificărilor climatice, la începutul unui summit ONU la New York.

„Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu la şcoală, de cealaltă parte a oceanului. Cum îndrăzniţi? Mi-aţi furat visele şi copilăria cu vorbele voastre goale. Fac, cu toate acestea, parte dintre cei care au noroc. Oamenii suferă, mor. Ecosisteme întregi se prăbuşesc, ne aflăm începutul unei extincţii în masă, iar tot despre ceea ce discutaţi voi sunt banii şi basme despre creştere economică eternă? Cum îndrăzniţi”, a tunat Greta Thunberg, cu o voce tremurătoare dar puternică, citind un text din scaunul său, informează News.ro.

Acest scurt discurs este unul dintre cele mai percutante pe care adolescenta în vârstă de 16 ani le-a susţinut de la sosirea sa în Statele Unite, la sfârşitul lui august.

Ea a repetat, ca alte dăţi, fapte ştiinţifice care confirmă încălzirea accelerată a planetei, iar apoi i-a atacat pe şefii de stat şi de guverne prezenţi la acelaşi summit, la care a invitat-o secretarul general al ONU Antonio Guterres.

„Voi ne-aţi dezamăgit. Însă tinerii încep să vă înţeleagă trădarea.Dacă decideţi să ne lăsaţi baltă, vă spun că nu vă vom ierta niciodată. Nu vă vom lăsa să scăpaţi aşa”, a denunţat Greta Thunberg.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO