Ghaddafi a iesit in public pentru prima oara de la inceperea razboiului

Ultima actualizare: 05-07-2012 16:33

Muammar Ghaddafi a aparut in public marti seara, pentru prima oara de la inceputul interventiei occidentale in Libia. Le-a promis sustinatorilor sai ca victoria nu e departe si i-a laudat pentru vitejia lor.

"Teatru", a replicat sefa diplomatiei americane. In acest timp, oamenii lui si-au inmultit conctactele cu strainatatea, ca sa vada unde s-ar putea ducea.

Mai multe explozii, urmate de interventia apararii antiaeriene, s-au auzit marti seara la Tripoli. Din nou, tinta pare sa fi fost complexul in care se afla si resedinta lui Ghaddafi, bombardata de trei nopti incoace. Liderul libian a scapat insa neatins si a tinut sa demonstreze asta aparand in public, pentru prima de la inceputul operatiunii coalitiei internationale.

"Noi conducem revolutia globala impotriva imperialismului", "vom invinge, nu ne vom preda" - asta le-a spus Ghaddafi sustinatorilor sai. Dincolo de toate acestea, se pare insa ca liderul libian isi pregateste iesirea din scena.

Hillary Clinton, sefa diplomatiei americane: "Am auzit ca apropiatii lui iau legatura cu oamenii pe care ii stiu in toata lumea - Africa, Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord - ca sa gaseasca o solutie la situatia actuala".

Intre timp, trupele lui Ghaddafi incearca sa preia controlul asupra orasului Misrata, al treilea ca marime din tara.

Statele Unite vor sa predea comandamentul ofensivei internationale peste cateva zile. NATO si-a oferit ajutorul, dar nu este sigur ca va prelua comanda, deoarece nu toti membrii sai sunt de acord.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO