Gestul lor face inconjurul lumii. Cum au decis doua lesbiene din China sa isi oficializeze relatia, una interzisa de lege

Ultima actualizare: 09-07-2015 06:43
casatorie lesbiene

Doua femei din China au avut curajul sa demonstreze tuturor ca iubirea lor nu poate fi oprita de legile tarii si s-au casatorit, intr-o ceremonie informala, pentru ca in China casatoria intre sexe nu este legala.

Li Tingting si partenera ei de viata, Teresa Xu, au tinut o ceremonie de casatorie informala, in care s-au imbracat in rochii de mireasa si la care au participat apropiati si prieteni, intr-un restaurant, informeaza CNN.

Cele doua femei au incercat sa legalizeze casatoria lor, insa autoritatile nu le-au lasat, intrucat, in China, casatoria intre persoane de acelasi sex este ilegala.

“Cred ca a venit momentul potrivit sa facem acest pas. Suntem impreuna de foarte mult timp” a declarat Li pentru CNN. Li a declarat ca parintii ei n-au fost prezenti la ceremonia, pentru “ca le e rusine cu mine”, insa isi vor petrece luna de miere in orasul natal al Teresei, parintii ei fiind mai ingaduitori.

Cele doua, activiste pentru drepturile femeilor in China, sustin ca au fost inspirate de decizia recenta adoptata in SUA de catre Curtea Suprema, care a legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex in toate statele din SUA.

Li Tingtin a fost tinuta in arest timp de 37 de zile in luna martie din cauza protestelor vehemente in care s-a implicat. In aceasta perioada, n-a avut voie sa fie vizitata de partenera sa pentru ca relatiile de acelasi sex nu sunt agreate in China.

Activistii din China au fost impresionati de Curtea Suprema din SUA, care a folosit un citat din Confucius pentru a-si exprima decizia: “Casatoria sta la baza actului de guvernare”. Asta a provocat o adevarata dezbatere nationala in randul tinerilor chinezi, care si-au exprima regretul si frustarea fata de autoritatile locale.


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO