Germania în alertă: crește numărul de infectări cu virusul respirator sincițial (RSV)
Agenţia de sănătate publică din Germania - Institutul Robert Koch (RKI) - a avertizat că această ţară se confruntă cu un val de infectări cauzate de virusul respirator sinciţial (RSV), informează DPA.
În raportul său săptămânal despre bolile respiratorii acute, RKI a anunţat miercuri că actualul val de infectări a început pe 20 noiembrie.
Copiii cu vârste mai mici de doi ani sunt "în special afectaţi de spitalizările cauzate de infectările cu RSV", a precizat institutul german.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Raportul avertizează, de asemenea, că infectările cu noul coronavirus şi răcelile provocate de rinovirusuri sunt prezente în această perioadă în Germania, deşi nu există deocamdată semne ale unei epidemii de gripă.
Primele simptome ale infectării cu RSV la copii sunt de obicei curgerea nasului şi pierderea poftei de mâncare, urmate la scurt timp de dureri în gât.
"Urmează tusea şi strănutul, iar febra apare adeseori", a precizat Centrul Federal pentru Educaţie Sanitară din Germania (BZgA) pe site-ul său. Ca urmare, pneumonia devine astfel posibilă.
Un val puternic de infectări cu RSV s-a produs în multe ţări în toamna anului trecut şi în iarna trecută, punând presiune pe spitale şi cabinetele de pediatrie.
Atunci au fost infectaţi mulţi copii care în trecut nu au avut niciun contact cu acest agent patogen, din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor de sănătate publică adoptate împotriva acesteia.
Experţii germani se aşteptau la un val mai moderat de infectări în această iarnă.
Grupele de risc pentru cazurile severe de infectare cu RSV includ bebeluşii născuţi prematur, copiii cu boli pulmonare preexistente şi deficienţe cardiace, adulţii de peste 65 de ani şi persoanele cu sisteme imunitare slăbite.