Germania e de azi prima tara europeana care legalizeaza al treilea gen. Ce apare pe pasapoarte
Germania a ajuns de astazi primul stat european care a introdus un al treilea gen, "nedeterminat" pe certificatele de nastere, relateaza Daily Mail.
Legea care a intrat in vigoare de pe 1 noiembrie permite parintilor sa nu completeze campul referitor la sexul bebelusilor, astfel incat copii care se nasc cu malformatii genitale, avand caracteristici ale ambele sexe, masculin si feminin, sa poata decida mai tarziu daca vor deveni femei sau barbati.
Astfel, pasapoartele nemtilor vor contine pe langa categoria F - sex feminin, M- sex masculin si categoria X - sex nedeterminat.
Alegeri 2024
16:55
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
16:47
Vasile Bănescu, despre prezidențiale: ”Ar fi o imensă rușine să validăm golani agresivi cu privire bovină”. Mesaj cu tâlc
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
Aceasta lege e rezultatul unui studiu condus de Comisia Germana de Etica asupra intersexualitatii menit sa apere drepturile persoanelor intersexuale si sa opreasca discriminarea.
Potrivit unor cifre prezentate de Daily Mail, in Germania se nasc anual 150 de copii intersexuali care prezinta caractere apartinand atat sexului feminin cat si celui masculin.
Potrivit noii legi, daca unui copil nu-i poate fi atribuit un sex feminin sau masculin, atunci va fi incadrat in registrul de nasteri fara un astfel de status.
Potrivit unor statistici guvernamentale din 2007, in fiecare an, in Germania, intre 8.000 - 10.000 de persoane au "schimbari serioase" de la caracteristile fizice definitoare genului.
Germania este prima tara de Europa care introduce o astfel de masura, ziarul german "Süddeutsche Zeitung" numind aceasta schimbare "o revolutie in legislatie".
"Este pentru prima data cand o lege stipuleaza ca exista oameni care nu sunt nici femei, nici barbati, oameni care nu intra in categoriile de gen traditionale", sustine profesorul Konstanze Plett de la Universitatea din Bremen.
In schimb, multi arata cu degetul spre consecintele psihologice ale acestei legi asupra copiilor. Cum se vor descurca acesti copii cu sex nedeterminat intr-o lume care opereaza in mare parte in baza logicii binare barbat/femeie?
"Scolile au toalete pentru baieti si fete. Unde se vor duce acesti copii intersexuali?" se intreaba Silvan Agius, de la ILGA Europe, organizatie care pledeaza pentru drepturi egale pentru homosexuali, lesbiene, bisexuali, persoane trans si intersexuale.