GALERIE FOTO cu dezastrul facut pana acum de Uraganul Matthew, cel mai puternic din ultimii 118 ani. Imagini ca in filme

08-10-2016 10:53

Republica Haiti a fost devastata de Uraganul Matthew - cel mai puternic din ultimii 118 ani - iar in statul Florida din SUA este stare de urgenta.

Pana la aceasta ora, aproape 900 de oameni au murit in Haiti din cauza uraganului, care a provocat inundatii grave, a distrus case si drumuri si a provocat intreruperea retelelor electrice.

Statele Unite ale Americii au trimis vineri o nava militara de transport, USS Mesa Verde, cu 300 de soldati la bord, pentru a se alatura operatiunilor de asistenta oferite populatiei dupa trecerea puternicului uragan Matthew de cei aproximativ 250 de militari si 9 elicoptere americane care se afla deja in Haiti.

Nava dispune de echipamente pentru indepartarea daramaturilor - elicoptere grele si buldozere - dar si de cisterne pentru a livra apa proaspata pentru populatie si de doua blocuri operatorii pentru raniti.

Alte doua nave militare americane se afla in zona si pot interveni in caz de nevoie: portavionul USS George Washington si nava-spital USNS Comfort.

Conform Agerpres, Matthew este cea mai puternica furtuna care a lovit coasta de est a SUA dupa uraganul Sandy, din urma cu patru ani.

In fata pericolului reprezentat de uraganul Matthew, autoritatile americane au hotarat sa declanseze evacuari in masa de-a lungul zonelor de coasta din Florida si Georgia pana in Carolina de Sud si de Nord.

Presedintele american Barack Obama i-a indemnat pe oameni sa urmeze instructiunile pentru propria siguranta formulate de autoritati.

Bilantul victimelor din Florida este de 4, conform Reuters.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO