×

Gabriela și Renata aveau o viață de coșmar alături de Salvatore, care nu a suportat ideea de divorț. Ce a făcut după crimă

Două românce, mamă și fiică, au fost găsite împușcate într-o vilă cochetă din apropiere de Bologna. Carabinierii spun că au fost ucise cu o pușcă a cărei ţeavă fusese tăiată și care avea seria ștearsă.

Suspect este un italian de 69 de ani, soţul femeii mai în vârstă, furios că aceasta ceruse divorțul. Individul a fost reținut de carabinieri.

Locuința în care cele două românce au fost găsite împușcate, este sigilită de carabinieri. Vila înconjurată de verdeață se află la periferia orașului Cavazzona, la 22 de kilometri de Bologna. Gabriela Trandafir și fiica ei de 22 de ani, Renata, zăceau fără viață în bucătărie când au intrat anchetatorii. Vecinii au povestit că, înainte, au auzit zgomot de armă și țipete care i-au îngrozit.

Antonella, vecină: „Am vorbit cu soțul meu la telefon, era foarte speriat.”

În Italia, Gabriela, în vârstă de 47 de ani, era căsătorită cu Salvatore Montefusco, un fost antreprenor în domeniul construcțiilor, acum pensionar. Bărbatul de 69 de ani și românca erau împreună de aproape 20 de ani. Aveau împreună un băiat, încă minor. Adolescentul era în locuință când a avut loc dubla crimă. Tatăl lui ar fi tras mai multe gloanțe dintr-o pușcă cu țeava tăiată. Apoi a mers la un bar, unde l-au găsit carabinierii.

Barman: „Era foarte agitat, tremura. Era plin de sânge. Și pe mâini era plin de sânge. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să ceară o cafea. O cafea cu un pahar mare cu apă. După ce a băut cafeaua, a cerut un telefon mobil. I-a pus pe cei de la bar să pună telefonul pe tejghea, pe difuzor, și să sune la carabinieri. Când aceștia au răspuns, a spus ce făcuse.”

Surse din rândul carabienilor susțin că Salvatore a ucis-o pe Gabriela și pe fiica ei pentru că femeile își doreau independența. Gabriela depusese cerere de divorț.

Româncele, spun prietenele lor, anticipaseră că urmează să li se întâmple ceva rău.

Michela Sabatino, prietena Renatei: „Îi era frică. Zicea: „O să vezi că el o să facă ceva ca să scape de noi. Poate să facă orice. Poate să facă orice”, îmi zicea. Și uite ce a făcut!”

Jurnaliștii italieni au aflat că româncele aveau o viață de coșmar cu Salvatore.

„Casa aceea devenise un adevarăt infern. Bărbatul le interzicea femeilor totul, le voia supuse, ca un despot”, a povestit o vecină a familiei pentru Gazzetta di Modena.

Salvatore nu o lăsa pe Gabriela să se angajeze, ca să nu devină independentă financiar. La mașină îi montase un dispozitiv de monitorizare GPS, ca să știe permanent unde se află. Nici Renata nu avea voie să lucreze.

Michela Sabatino, prietena Renatei: „E dureros, foarte dureros. Era o fată foarte bună, voia să lucreze. Dar, din cauza situației din familie...”

În trecut, susțin apropiații familiei, Salvatore ar fi luat toate hainele Gabrielei și ale fiicei ei, Renata, și le-a aruncat la gunoi. Ambulanța ar fi fost chemată de mai multe în sprijinul româncelor.

În România, acasă în Bacău, femeile nu povesteau prin ce treceau în Italia și ajungeau rar aici.

Lavinia Ichim, vecină: „A venit acum vreo 2-3, ani cred.”

Florin Ichim, vecin: „Venea cu fata și mai are un băiat mai mic.”

În Italia, ca să scape de coșmarul de acasă, Renata se înscrisese la cursuri de design vestimentar, la universitate.

Salvatore Montefusco și-a mărturist crima în fața procurorilor.

„Voiau să mă dea afară din casă, dar era casa mea. Și atunci, am luat pușcă și am tras...”, ar fi declarat italianul citat de Il Resto del Carlino.

Bărbatul a fost arestat. Procuratura din Modena anchează dubla crimă.

Citeste și...
Ucigașul lui George Floyd își așteaptă sentința federală
Ucigașul lui George Floyd își așteaptă sentința federală

Fostul ofițer de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin, condamnat pentru moartea lui George Floyd, urmează să fie condamnat și de o instanță federală.  

Avertismentul ministrului de Externe de la Kiev: „Putin vrea să distrugă Europa”
Avertismentul ministrului de Externe de la Kiev: „Putin vrea să distrugă Europa”

Într-o intervenție online la un forum despre apărare, organizat la București, ministrul de Externe de la Kiev a avertizat: „Nu trebuie să ne înșelăm în privința intențiilor Rusiei. Putin vrea să distrugă Europa”.

S-au închis numeroase benzinării în Croația și Austria. De ce s-a luat această decizie
S-au închis numeroase benzinării în Croația și Austria. De ce s-a luat această decizie

În Croația s-au închis numeroase benzinării mici, în urma deciziei guvernului de la Zagreb de a prelungi plafonarea prețurilor la combustibili pentru săptămânile următoare.

Ultimele Știri
Conducta care oferă României acces la gazele azere și la cele lichefiate americane devine operațională
Conducta care oferă României acces la gazele azere și la cele lichefiate americane devine operațională

În plină criză a gazelor, care afectează deja 12 țări, printre care și Germania, apare calea prin care România să importe și altfel de gaze decât cele rusești.

ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu
ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu

Echipa ȘtirileProTv.ro susține demersul asociației Salvați Copiii România și al INSMC, care, împreună, vor moderniza și recompartimenta Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ce fac parte din Maternitatea Polizu din București.

Simona Halep, eliminată de la Wimbledon 2022. Elena Rybakina joacă în finală cu Ons Jabeur
Simona Halep, eliminată de la Wimbledon 2022. Elena Rybakina joacă în finală cu Ons Jabeur

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a fost eliminată în semifinalele turneului de la Wimbledon 2022. Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) o va întâlni în finala turneului pe Ons Jabeur (27 de ani, 2 WTA).