FOTO. Inima unui primar din Belgia, găsită într-o fântână arteziană. Ce s-a întâmplat cu edilul

Ultima actualizare: 01-09-2020 21:56
Sicriu ascuns in fantana arteziana
vevieres.be

Inima primului primar al orașului belgian Verviers a fost găsită ascunsă într-o fântână arteziană din localitate, la mai bine de un secol de la dispariția edilului, potrivit BBC.

Inima primarului Pierre David - care a condus orașul între 1800 și 1808 - era sigilată într-un borcan cu alcool, plasat în interiorul unui mic sicriu de zinc. Descoperirea a fost făcută pe 20 august, în timpul lucrărilor de renovare a fântânii arteziene.

Cutia se află acum expusă la Muzeul de Artă din Verviers.

Primarul Pierre David a decedat în 1839, la vârsta de 68 de ani, în timp ce lucra la grădina sa. Fântâna care îi poartă numele a fost inaugurată abia în 1883, iar potrivit unei gravuri de pe cutie, ea a fost plasată în monument la data de 25 iunie a acelui an.

„O legendă urbană a devenit realitate: sicriul se afla în partea superioară a fântânii, chiar lângă bustul lui Pierre David, în spatele unei pietre care a fost îndepărtată în timpul renovării fântânii. Sicriul este în stare impecabilă”, a declarat consilierul pentru lucrări publice din Verviers, Maxime Degey.

După decesul edilului, autoritățile din Vervieres au lansat un fond de colectare pentru ridicarea unui monument în memoria sa. Cu acordul familiei acestuia, chirurgii i-au îndepărtat inima, astfel încât să poată fi îngropată în monument.

Potrivit site-ului oficial al orașului Vervieres, a durat decenii până când au fost strânși destui bani pentru a ridica un monument decorat corespunzător.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO