Procesul lui Mohamed Morsi pentru "incitare la omor" a fost amanat pana pe 8 ianuarie 2014


Ultimul update: Joi 07 Noiembrie 2013 00:01
Data publicarii: Luni 04 Noiembrie 2013 08:27
Categorie: Stiri externe
Mohamed Morsi

Procesul pentru "incitare la omor" al fostului presedinte islamist egiptean Mohamed Morsi, destituit de armata in iulie, a fost amanat, luni, pana pe 8 ianuarie 2014.

"Eu sunt presedintele Republicii, iar acest tribunal este ilegal", a fost primul lucru pe l-a spus Morsi de dupa gratiile unei custi, in care se aflau si ceilalti acuzati, porivit unui jurnalist AFP prezent in sala de judecata, in incinta Academiei de Politie din Cairo.

Primul sef de stat ales in mod democratic in Egipt, Morsi a fost destituit si arestat de catre armata pe 3 iulie, la cateva zile dupa ce milioane de egipteni au iesit in strada pentru a cere plecarea acestuia de la putere.

"A fost o lovitura de stat militara, liderii acestui puci sunt cei care ar trebui sa fie judecati", le-a spus judecatorilor Curtii fostul presedinte, care arata sanatos si purta un costum albastru inchis.

Morsi urmeaza sa raspunda impreuna cu ceilalti 14 acuzati - dintre care sapte sunt in continuare fugari - pentru moartea a cel putin sapte manifestanti, in cursul unor confruntari in fata sediului presedintiei, pe 5 decembrie 2012.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO