La fel ca Ceasusescu, Mohamed Morsi nu recunoaste autoritatea instantei egiptene care il va judeca

Ultima actualizare: 01-11-2013 06:50
Mohammed Morsi

Intr-o atitudine care aminteste de cea a lui Nicolae Ceausescu in decembrie 1989, presedintele islamist egiptean Mohamed Morsi nu recunoaste autoritatea tribunalului care trebuie sa il judece pentru "instigare la crima" incepand cu 4 noiembrie.

Anuntul a fost facut luni de coalitia sustinatorilor lui, transmite AFP.

"Niciun avocat - egiptean sau strain - nu il va apara pe presedintele ales Mohamed Morsi, deoarece presedintele nu recunoaste acest proces si nici o alta actiune sau proces nascut dintr-o lovitura de stat", anunta intr-un comunicat Alianta pentru democratie si impotriva loviturii de stat, o coalitie de sustinatori ai singurului sef de stat ales democratic in Egipt.

Morsi, detinut in secret de catre armata care a numit un guvern si un presedinte interimar de la 3 iulie, trebuie sa apara incepand cu 4 noiembrie in fata unui tribunal dintr-un district din Cairo alaturi de alte 14 persoane pentru "instigare la crima" in cazul manifestatiilor de la 5 decembrie 2012, cand se afla la putere.

"Acesta nu recunoaste autoritatea tribunalului", a continuat in comunicatul sau Alianta impotriva loviturii de Stat, compusa mai ales din membrii Fratiei musulmane, influenta confrerie musulmana din care face parte si Morsi si care a castigat alegerile legislative de la sfarsitul lui 2011.

Textul citeaza o echipa "de avocati victime ale loviturii de Stat" ca fiind singura in putere sa vorbeasca in numele lui Morsi si adauga ca acestia vor fi prezenti la proces "nu pentru a il apara si pentru a observa procedura", judiciara.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO