Noi violente in Egipt. 4 morti dupa ciocnirile dintre sustinatorii lui Mohamed Morsi si armata

05-10-2013 08:04

egipt

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon si-a exprimat vineri preocuparea cu privire la violentele din Egipt, unde patru persoane au fost ucise in cursul unor manifestatii islamiste, relateaza AFP.

Ban Ki-moon a subliniat "necesitatea manifestatiilor pasnice, importanta respectarii libertatii de adunare si angajamentul fata de nonviolenta", a declarat purtatorul sau de cuvant, Martin Nesirky.

"Secretarul general insista din nou asupra necesitatii unui proces politic deschis tuturor, un respect total al drepturilor omului, inclusiv pentru cei arestati, si un stat de drept bazat pe o tranzitie pasnica si democratica", a adaugat el.

Patru persoane au fost ucise vineri in cursul confruntarilor care au izbucnit in urma manifestatiilor la care au participat mii de islamisti la Ciaro, uude politia a tras focuri de avertisment pentru a impiedica multimea sa se apropie de emblematica piata Tahrir.

Confruntarile dintre sustinatorii lui Mohamed Morsi pe de o parte si opozantii acestuia sau membrii fortelor de ordine, pe de cealalta parte, s-au soldat de asemenea cu 50 de raniti la Cairo si in alte orase din tara, conform unui responsabil al serviciilor de ambulanta.

Noi proteste sunt asteptate duminica, ziua celei de-a 40-a comemorari a razboiului de Iorn Kippur in care Egiptul si Siria au luptat impotriva Israelului.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO