Florile care cad peste convoiul cu trupurile olandezilor morti in zborul MH17. Imagini tulburatoare din Amsterdam. FOTO

Ultima actualizare: 27-07-2014 07:54
Olanda, convoi - 2

Mii de persoane, majoritatea imbracate in alb, au participat miercuri seara, la Amsterdam, la un mars al tacerii in onoarea celor 298 de victime ale zborului MH17, printre care si 193 de olandezi, a constatat un jurnalist al AFP.

Participantii la mars s-au reunit in Piata Dam, in centrul orasului, ca urmare a unui apel lansat pe Facebook in ziua in care intreaga tara a tinut doliu pentru cele 298 de victime ale zborului MH17.

Marsul, lung de peste un kilometru, a inceput la ora locala 20.15 (21.15, ora Romaniei) si s-a incheiet o ora mai tarziu. La sfarsitul marsului, numeroase persoane aflate la fata locului au lansat baloane albe catre cer.

"Este important sa ne adunam, sa aratam ca suntem cu totii impreuna, ca simtim durerea familiilor si prietenilor", a explicat pentru AFP Leon, in varsta de 35 de ani.

"Este important ca toata lumea sa poarte alb, culoarea sperantei", a adaugat el.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborat joi in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de separatistii prorusi.

Principalele acuzatii sunt aduse separatistilor, care ar fi utilizat o racheta furnizata de Rusia. La randul sau, Moscova acuza Guvernul ucrainean.

"Este de necrezut ca in 2014 un avion civil este doborat de o racheta. Sper sa se faca lumina asupra acestor evenimente", a declarat Tim, in varsta de 35 de ani.

Primele cadavre ale victimelor au fost aduse miercuri dupa-amiaza in Olanda. Dupa o ceremonie la aeroport, cadavrele au fost transportate intr-o baza militara olandeza pentru a fi identificate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO