"Fiul meu s-a spanzurat din cauza dependentei de bauturile energizante!"

Ultima actualizare: 21-05-2012 07:23
Tyler

Sunt cuvintele unui tata indurerat din Marea Britanie, al carui baiat in varsta de doar 11 ani s-a spanzurat, dupa ce, sustine parintele, bauturile energizante i-au schimbat comportamentul.

 

Tyler era un elev eminent si un copil cuminte, insa a devenit agitat si neascultator, dupa ce a inceput sa consume bauturi energizante. "Voia sa se simta matur", explica tatal, care vrea ca aceste produse sa nu mai fie accesibile copiilor. Desi i-a interzis fiului sau sa-si mai cumpere bauturi energizante si chiar a cerut magazinelor din localitate sa nu i le mai vanda, el nu a putut impiedica tragedia.

Mama lui Tyler l-a gasit pe acesta spanzurat in camera lui, iar langa el se afla un litru dintr-o bautura pe baza de cofeina.

In ziua sinuciderii, baiatul fusese trimis acasa de la scoala din motive disciplinare si cum nu a putut sa-i explice acest lucru tatalui sau, a fost trimis in camera lui. Nemultumit ca a fost pedepsit, Tyler a inceput sa se plimbe nervos prin camera, iar cateva minute mai tarziu, a fost gasit fara suflare. Eforturile parintilor de a-l resuscita au fost in zadar.

Un reprezentant al Asociatiei Bauturilor Racoritoare din Marea Britanie a precizat ca bauturile energizante cu un continut ridicat de cofeina nu sunt recomandate copiilor, ele nefiind destinate acestora.

O doza contine exact aceeasi cantitate de cofeina ca si o ceasca de cafea la filtru. Consumata moderat, cafeina actioneaza ca stimulent, insa in excesul de cofeina produce insomnie, anxietate si hiperactivitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO