Finala cu emotii a carnavalului din Rio. Cea mai buna scoala de samba a castigat la o diferenta de o zecime de punct

Ultima actualizare: 08-03-2017 06:52

Campionii carnavalului de la Rio si-au incantat admiratorii cu un spectacol exuberant, menit sa demonstreze inca o data ca si-au meritat din plin victoria.

Dansatorii de la scoala de samba Portela au sarbatorit castigarea titlului de "cea mai buna scoala" din intreaga Brazilie.

A fost o finala cu emotii, mai ales ca diferenta intre ei si cei de pe locul 2 a fost de .. o zecime de punct.

Victoria vine dupa mai bine de trei decenii de la castigarea ultimului titlu, in 1984.

Anul acesta, carnavalul brazilian din Rio de Janeiro a inceput cu doua controverse generate de absenta noului primar al orasului, Marcello Crivella, care a amanat startul festivitatilor si s-a scuzat spunand ca sotia lui este bolnava.

El a lasat Primaria sa anunte deschiderea oficiala a evenimentului printr-un e-mail.

Conturile municipalitatilor publice sunt goale, coruptia exaspereaza populatia si violenta e mai mare ca oricand, insa niciunul dintre aceste flageluri nu ii impiedica pe locuitorii din Rio de Janeiro sa danseze pe ritmuri de samba si sa se distreze in timpul celebrului Carnaval brazilian.

Festivitatile, care atrag in fiecare an peste 1 milion de turisti, au loc la momentul oportun, la sase luni dupa Jocurile Olimpice - care par deja o amintire indepartata -, deoarece ”cariocas” (numele locuitorilor din Rio de Janeiro, n.r.) au fost profund afectati de marasmul generat de crize repetate.

Autointitulat ”cel mai mare spectacol de pe Terra”, acest show multicolor este inainte de toate o competitie: fiecare detaliu este notat dupa criterii foarte stricte de un juriu intransigent.

In afara orasului Rio de Janeiro, alte 37 de orase si-au anulat festivitatile din motive financiare si de securitate, potrivit cotidianului Folha de Sao Paulo.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO