Expert: Donald Trump și Kim Jong-un nu ar trebui lăsați singuri în aceeași cameră

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
donald trump, kim jong un,
Pro TV

Un expert australian pe probleme de apărare avertizează că Donald Trump și Kim Jong-un nu ar trebui să fie lăsați singuri în aceeași cameră.

Avertismentul vine în contextul întâlnirii istorice dintre Donald Trump și Kim Jong-un, relatează SBS.

Cu aproximativ două luni înainte de summitul americano-nord-coreean, Coreei de Sud îi revine sarcina de a purta negocieri cu ţările vecine, care vor să joace şi ele un rol în acest moment istoric.

Astfel, un consilier pe probleme de securitate al preşedintelui sud coreean s-a întâlnit cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, aliatul principal al Coreei de Nord.

Iar şeful serviciilor de informaţii de la Seul a mers la Tokyo pentru a vorbi cu premierul Shinzo Abe. Totodată, apar detalii despre discuţia de la Casa Alba a preşedintelui Trump cu consilierul pe probleme de securitate din Coreea de Sud.

Acea întâlnire a dus la decizia preşedintelui Trump de a sta la masa discuțiillor cu liderul nord-coreean, cândva, în mai.

Şeful CIA, Mike Pompeo, tine să precizeze că Donald Trump a acceptat întâlnirea cu dictatorul nord-coreean, nu pentru a face un spectacol diplomatic, ci pentru a rezolva problema ameninţării nucleare nord-coreene.

Mike Pompeo: ”Cred că nu încape îndoială în legătură cu cine va prelua conducerea la discuţii. Preşedintele Statelor Unite va fi acela..”

Alţii sunt, însă, mai precauţi.

Nic Robertson, corespondent CNN: ”Atât Kim, cât şi Trump, sunt complet imprevizibili. Şi este posibil ca ambii să iasă de la discuţii declarând, fiecare, victoria. Doar pentru că, mai târziu, relaţia să se întoarcă la reproşuri, aruncate atunci când cei doi lideri cu orgolii uriaşe nu vor reuşi să se înţeleagă asupra detaliilor."
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO