Evadare in masa la un centru pentru migranti din Spania. Cinci politisti au fost raniti in cursul revoltei

06-10-2016 15:43

centrul pentru migranti din Sangonera

Zeci de migranti au reusit sa fuga dintr-un centru de retinere din Spania, in apropiere de Murcia.

Politia spaniola cauta joi 28 de migranti scapati de la un centru de retinere din sud-estul Spaniei ca urmare a unei revolte miercuri seara in cursul careia cinci politisti au fost raniti, a indicat o sursa a politiei, citata de AFP.

Miercuri seara, 77 de migranti au reusit sa fuga din institutia publica, unde sunt retinuti 127 de straini fara permis de sedere, la Sangonera, in apropiere de orasul Murcia, la 350 km sud-est de Madrid.

 

 

O purtatoare de cuvant a politiei nationale din Murcia a declarat pentru AFP ca "unul dintre straini s-a prefacut ca este bolnav si cand a intrat ambulanta pentru a-l scoate ceilalti s-au revoltat." "Practic jumatate dintre strainii care au fugit au fost readusi in centru. La ora actuala, mai lipsesc 28", a precizat ea.

Incepand de miercuri, de la ora 21:00, a fost introduse masuri speciale de cautare.

In cursul revoltei, unii dintre barbati au pus mana pe extinctoare si diverse ustensile pentru a arunca cu ele. Cinci politisti s-au ales cu contuzii, a precizat sursa.

Centrul de retinere din Sangonera s-a confruntat deja in ultimii ani cu diferite revolte si evadari, potrivit presei.

La jumatatea lunii septembrie, Serviciul iezuit pentru migranti (SJM) a difuzat un raport anual referitor la cele sapte centre de retinere existente in Spania, unde se aflau circa 6.500 de persoane in 2015. El a denuntat retinerile abuzive de persoane care nu pot fi in nici un fel expulzate, precum minorii.

In astfel de centre sunt plasati in principal straini care nu au permis de sedere si care fac obiectul unei proceduri de expulzare. Dar SJM a gasit in centre bolnavi, victime ale traficului cu fiinte umane, minori si solicitanti de azil.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO