Eurodeputat italian: Nu dau doi bani pe sinuciderea detinutului roman. Toti romanii din Italia sa se intoarca acasa

Gianluca Buonanno

Eurodeputatul italian Gianluca Buonanno, membru al partidului xenofob Liga Nordului, afirma ca ii intelege pe gardienii care au ironizat sinuciderea unui detinut roman, subliniind ca nu ii pasa de moartea unui "superinfractor".

"Nu dau doi bani pe sinuciderea detinutului roman; as fi multumit doar daca toti romanii din Italia ar reveni acasa", a declarat eurodeputatul italian Gianluca Buonanno, membru al partidului xenofob Liga Nordului, referindu-se, la postul italian Radio 24, la moartea unui roman in Penitenciarul Opera (Milano) si la comentariile rasiste facute de gardieni. "Eu ii inteleg pe gardieni; un detinut a facut un gest revoltator, iar gardienii isi risca vietile pentru 1.200 de euro pe luna. Ii inteleg pe cei care au facut anumite comentarii", a spus Buonanno.

Dupa ce moderatorii emisiunii de radio i-au atras atentia ca, de fapt, un om a murit, eurodeputatul italian a adaugat: "Nu imi pasa absolut deloc ca a murit unul. Infractorii de acest fel nu au nicio limita, iar multi din aceasta rasa, romanii, omoara, comit masacre, pentru cativa euro. Daca s-a omorat, a fost alegerea lui, s-au economisit bani. Nu imi pasa ca s-a omorat un superinfractor. Unul mai putin de intretinut, sunt de acord cu multe dintre comentariile facute online".

De altfel, pentru a starni si alte controverse, europarlamentarul Gianluca Buonanno a exprimat intentia de a merge in Libia, pentru a sfida organizatia terorista Stat Islamic, care controleaza regiuni ale acestei tari si a decapitat zeci de ostatici crestini. "Sunt pregatit sa merg in Libia. Doar ca nu este simplu: astept viza si caut curse aeriene prin Istanbul sau Tunis. Daca nu voi gasi, voi inchiria un avion privat. Eu nu sunt un eunuc, sunt un eurodeputat original. Guvernul nostru este o rusine. Europa pare o tabara de vacanta", a spus Buonanno, in varsta de 48 de ani.

Un detinut roman - Ioan Gabriel B. - s-a spanzurat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un penitenciar situat la periferia orasului italian Milano, dupa ce fusese condamnat la detentie pe viata pentru crima. Sindicatul Politiei Penitenciare Italiene (SAPPE) a exprimat regret pentru decesul detinutului roman. "Noi suntem atenti la dificultatile tuturor detinutilor, indiferent de situatia sociala si de gravitatea infractiunii comise", a comunicat SAPPE.

Citește și
Ioan Barbuta
Un roman condamnat pentru crima s-a sinucis intr-o inchisoare din Italia. Reactia socanta a gardienilor a declansat o ancheta
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Insa o serie de comentarii controversate au aparut pe pagina de Facebook a Aliantei Sindicatelor Politiei Penitenciare (ALSIPPE). "Un roman mai putin. Mie imi pare rau pentru detinuti care se sinucid din astfel de cauze. Dar pentru asta, nu; ma intreb ce asteapta altii pentru a-i urma exemplul", scria un agent al politiei penitenciare ca reactie la difuzarea comunicatului despre moartea romanului.

"Cine ne mai fura? Unul mai putin care primeste mancare de la stat", continua gardianul. Raspunzand unui interlocutor care califica aceste comentarii ca fiind inadecvate, autorul mesajului initial preciza: "Lucrez intr-un penitenciar. Sunt doar detinuti extracomunitari. Pentru a avea meseria de gardian trebuie sa ai inima neagra". Administratia Penitenciarelor din Italia (DAP) a declansat o ancheta interna privind comentariile postate pe contul de Facebook al Aliantei Sindicatelor Politiei Penitenciare (ALSIPPE).

Ministrul italian al Justitiei, Andrea Orlando, a catalogat drept "intolerabile" comentariile cu caracter rasist, cerand Administratiei penitenciarelor sa se distanteze de aceste opinii controversate. "In mod evident, este vorba de fapte intolerabile. Vom lua masuri pentru ca astfel de incidente sa nu se repete", a declarat Andrea Orlando, potrivit site-ului agentiei AGI. "Analizam situatia si l-am sunat pe seful Administratiei penitenciarelor (DAP) pentru a le cere sindicatelor sa se distanteze de aceste comentarii", a adaugat Orlando. Ministrul Justitiei l-a convocat pentru o intalnire pe Santi Consolo, directorul Administratiei italiene a penitenciarelor (DAP).
Santi Consolo, directorul Administratiei penitenciarelor din Italia, a dispus suspendarea si cercetarea a 16 gardieni de penitenciar dupa comentariile cu caracter rasist postate ca reactie la decesul detinutului roman.

Detinutul roman, in varsta de 39 de ani, a fost gasit mort in celula in care era inchis, in Penitenciarul Opera, situat la periferia orasului Milano (nordul Italiei). Anchetatorii au stabilit ca detinutul roman s-a spanzurat. "In pofida activitatilor constante de supraveghere efectuate de agentii politiei penitenciare, nu s-a putut evita gestul pe care detinutul l-a facut in celula. Medicii au intervenit rapid, dar nu l-au putut salva", a declarat Donato Capece, secretarul general al Sindicatului SAPPE. Romanul fusese condamnat in prima instanta la detentie pe viata in anul 2013, pentru uciderea unui vecin, Guerrino Bisacco, in anul 2007, in provincia Padova. Curtea de Apel din Venetia a confirmat sentinta de condamnare pe viata. În cursul anului 2014, in Penitenciarul Opera (Milano) s-au inregistrat o sinucidere, patru tentative de sinucidere, 35 de cazuri de automutilare si 24 de altercatii intre detinuti.

 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
"Romanca lui Berlusconi" a vorbit in instanta despre relatia cu acesta: Imi dadea 5.000 de euro, dar n-am avut relatii intime

Ioana Visan, tanara de 27 de ani botezata de presa din Italia "romanca lui Berlusconi", a fost singura femeie din cele platite de fostul premier italian care a vorbit in fata instantei despre petrecerile organizate de Berlusconi.

Un roman condamnat pentru crima s-a sinucis intr-o inchisoare din Italia. Reactia socanta a gardienilor a declansat o ancheta
Un roman condamnat pentru crima s-a sinucis intr-o inchisoare din Italia. Reactia socanta a gardienilor a declansat o ancheta

Reactie socanta a unor gardieni din Italia, care si-au exprimat pe Facebook satisfactia ca un detinut roman si-a pus capat zilelor intr-o inchisoare din Milano.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.