Erdogan critică țările occidentale care „dau lecții” privind lupta împotriva ISIS

Ultima actualizare: 15-10-2019 14:50
erdogan
AFP

Preşedintele turc Recep Erdogan a criticat țările occidentale care „dau astăzi lecții Turciei cu privire la virtuțile luptei împotriva ISIS”, într-un articol de opinie publicat marți în Wall Street Journal.

Țările occidentale „dau astăzi lecţii Turciei cu privire la virtuţile luptei împotriva Stat Islamic, după ce au eşuat să oprească fluxul de combatanţi străini în 2014 şi 2015”, a declarat președintele turc, conform Agerpres.

De asemenea, Erdogan a transmis că Turcia se va asigura „că niciun combatant al ISIS nu va putea părăsi nord-estul Siriei”.

"Ne vom asigura că niciun combatant al SI nu va putea părăsi nord-estul Siriei", a scris Erdogan.

Liderul turc a încercat astfel să aplaneze îngrijorările Occidentului, care atenţionează în legătură cu o revenire a SI şi cu evadarea de combatanţi deţinuţi de forţele kurde ale Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), care sunt vizate de ofensiva lansată miercurea trecută de Ankara.

Președintele american Donald Trump a invocat la rândul lui această ipoteză, declarând: „Kurzii ar putea elibera unii (dintre combatanţii ISIS) pentru a ne forţa să ne implicăm”.

Luni seara, şeful Pentagonului, Mark Esper, a denunţat în mod vehement ofensiva turcă „inacceptabilă” în Siria, apreciind că o consecinţă a acesteia o reprezintă „eliberarea a numeroşi deţinuţi periculoşi” ai organizației teroriste Stat Islamic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO