Erdogan a lansat o amenintare ingrijoratoare: "Niciun european din aceasta lume nu va mai merge in siguranta pe strazi"

22-03-2017 12:48


erdogan

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a lansat miercuri dimineata o amenintare pentru europeni precizand ca acestia nu vor mai putea sa ”mearga in siguranta pe strazi” daca isi mentin atitudinea din ultimele saptamani in relatie cu Turcia, relateaza Reuters.

”Daca Europa mentine aceasta atitudine, niciun european din aceasta lume nu va mai merge in siguranta pe strazi. Turcia ii cere Europei sa respecte drepturile omului si democratia”, a declarat Erdogan.

Ankara a implementat o serie de sanctiuni la nivel diplomatic, interzicand intrarea in tara a ambasadorului olandez si zborurile diplomatice din Olanda.

Disputa diplomatica a izbucnit dupa ce autoritatile olandeze au blocat aterizarea unui avion al ministrului turc de Externe si, ulterior, au ordonat ministerului turc al Familiei sa paraseasca imediat tara, dupa ce aceasta a incercat sa se adreseze multimii de la un miting pro-Erdogan din Rotterdam.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat aceste decizii, vorbind in repetate randuri de practice ”naziste” sau ”fasciste” in Olanda. Ulterior, liderul turc a extins acuzatiile de practici naziste si impotriva cancelarului Angela Merkel.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO