Epidemia de coronavirus. Bilanțul morților din Iran a crescut semnificativ. Situația în Italia și Germania
Ministerul Sănătăţii iranian a anunţat duminică alte 11 decese înregistrate în rândul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus, care au ridicat bilanţul din această ţară la 54 de victime, al doilea ca amploare după cel din China, informează AFP.
În ultimele 24 de ore, "11 persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost contaminate cu noul coronavirus", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour, într-o conferinţă de presă televizată.
Conform statisticilor oficiale, 385 de noi cazuri de contaminare au fost confirmate, ridicând numărul total al persoanelor infectate din Iran la 978, transmite Agerpres.
"Din fericire, alături de veştile mai degrabă proaste la care ne aşteptăm în aceste zile (...), avem şi un total de 175 de persoane care au fost tratate şi apoi externate", a adăugat oficialul iranian.
Cele mai multe din noile cazuri de contaminare au fost înregistrate în provincia Teheran, unde 170 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 începând de sâmbătă, potrivit datelor comunicate de Kianouche Jahanpour.
În clasamentul celor mai afectate provincii iraniene urmează regiunile Markazi (în centrul ţării, cu 44 de cazuri), Alborz (nordul ţării, 31 de cazuri) şi Qom (centrul ţării, 30 de cazuri), unde au fost anunţate pe 19 februarie primele cazuri de contaminare şi primele decese asociate epidemiei de pneumonie virală apărută în China.
Care este situația în Italia și Germania
Numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirusul COVID-19 a depăşit pragul de 1.000 în Italia, în timp ce în Germania acestea au crescut de la 66 la 117, potrivit autorităţilor sanitare din cele două ţari, relatează duminică agenţia Reuters.
În pofida eforturilor autorităţilor de a opri propagarea virusului, acesta continuă să se răspândească în Europa, cu noi state anunţând primele cazuri, iar altele o creştere a numărului lor. În afară de Italia şi Germania, singura ţară din UE care a ajuns până în prezent la cel puţin o sută de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19 este Franţa.
Experţii sanitari din statele europene au constatat că în multe din aceste cazuri există o legătură cu Italia, respectiv persoane care au călătorit în această ţară ori care au intrat în contact cu astfel de persoane.
În Italia regiunile cele mai afectate rămân Lombardia şi Veneto, în timp ce în Germania peste jumătate din cazuri s-au înregistrat în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german.
Întrebat dacă autorităţile germane ar fi pregătite, la nevoie, să pună în carantină oraşe sau regiuni, ministrul german de interne Horst Seehofer a răspuns că ''aceasta ar fi o ultimă soluţie'', fără să detalieze ce ar trebui să se întâmple pentru ca Germania să recurgă la astfel de măsuri drastice.
La rândul său, ministrul german de Finanţe Olaf Scholz a declarat că guvernul de la Berlin ar putea lua în calcul acordarea unor stimulente fiscale pentru mediul de afaceri în eventualitatea în care răspândirea coronavirusului ar avea ca efect o criză economică globală.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!