NASA dezvăluie cu cât a scăzut nivelul poluării, în urma epidemiei cu coronavirus

Ultima actualizare: 01-03-2020 14:20
epidemie de coronavirus
Shutterstock

Epidemia de coronavirus, care a condus la încetinirea activității economice în China, a redus semnificativ nivelul poluării în această țară, potrivit unor imagini transmise de NASA.

Imagini date publicităţii de NASA arată că în China nivelul poluării a scăzut drastic în ultima lună, “cel puţin parţial” datorită încetinirii activităţii economice în cadrul măsurilor împotriva coronavirusului.

Imaginile NASA le descoperiți în galeria foto a acestui articol

Scăderea nivelului de dioxid de azot s-a observat mai întâi în zona oraşului Wuhan, epicentrul coronavirusului, însă apoi s-a văzut în toată ţaram, informează BBC.

NASA a prezentat şi o situaţie a primelor luni din 2020 comparativ cu primele luni din 2019 şi a precizat că scăderea nivelului de poluare a venit într-o perioadă în care s-au impus restricţii la transporturi şi activităţi economice şi milioane de oameni au intrat în carantină.

Au contribuit la scăderea poluării şi manifestările legate de Noul An Lunar.

"Este pentru prima dată când vedem o scădere atât de dramatică pentru o zonă atât de mare, într-un context specific", a declarat Fei Liu, un cercetător de calitate al aerului din cadrul NASA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO