EBOLA provoaca o adevarata psihoza in Europa si SUA. Pentagonul si-a inchis usile, dupa ce unei femei i s-a facut rau

Dată publicare: 18-10-2014 07:44
Dată actualizare: 21-10-2014 06:43


Cel putin 4.555 de oameni au murit de ebola in Africa, potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Iar psihoza provocata de virusul ucigas castiga teren in Europa si in Statele Unite.

Pentagonul a inchis una dintre intrari si o parcare, dupa ce o femeie, intoarsa recent din Africa, a inceput sa vomite. Tot teama de Ebola a dus la punerea intr-un adevarat arest in cabina a unei pasagere, pe un vas de croaziera din Caraibe.

Femeia careia i s-a facut rau si a inceput sa vomite in apropierea Pentagonului le-a spus politistilor ca s-a intors din Liberia, in urma cu doua saptamani. Toata lumea a intrat in alerta.

"Din precautie", una dintre intrarile Departamentului Apararii de la Washington a fost inchisa, la fel ca si o vasta parcare. O echipa de pompieri a sosit rapid si femeia a fost dusa la spital.

Tot "excesul de precautie" a fost invocat cand autoritatile americane au decis sa evacueze, de la bordul unui vas de croaziera, una dintre pasagere.

Femeia este laboranta la spitalul din Dallas, unde a fost tratat si a murit "pacientul zero", Thomas Eric Duncan. N-a intrat in contact direct cu el si nici nu prezinta simptome, dar autoritatile sufla acum si in iaurt.

Cum nici Mexicul si nici Belize n-au permis accesul in porturile lor, femeia va fi evacuata abia la intoarcerea in Statele Unite. Pana duminica, cand a ar urma sa ajunga la Galveston, in Texas, femeia a fost izolata in cabina, impreuna cu sotul ei.

In Europa, Spania e perceputa in continuare ca epicentrul Ebola. Spitalul madrilen Carlos al III-lea, unde sunt aduse toate persoanele cu suspiciune de Ebola, a cerut presei sa nu mai difuzeze imagini cu pacienti la ferestre. Urmarea - o avalansa de apeluri primite de la cei nelinistiti ca virsul s-ar putea raspandi prin aer.

Florence Muls, purtator de cuvant: "Aeroportul Bruxelles a decis sa incredinteze unei companii specializate controlul si analiza tuturor bagajelor (care provin din Africa de vest). Daca exista semne de contaminare, vor fi imediat distruse"

Aceasta masura extrema a fost luata dupa ce lucratorii de la aeroportul din Bruxelles au refuzat sa manevreze bagajele de la zboruri provenind din Guineea, Siera Leone si Liberia. Iar conducerea aeroportului incearca sa-si linisteasca angajatii.


VIDEO PROTVPLUS.RO