20 de romani blocati 24 de ore intr-un autocar, in Mexic, din cauza unor proteste: "Am trecut cu bagajele in mana printre ei"

28-03-2017 13:10


Vacanta unor romani in Mexic va ramane, cu siguranta, de neuitat: au stat blocati 24 de ore in autocar din cauza unor proteste spontane ale localnicilor.

 

Drumul era inchis in ambele sensuri si nu puteau sa plece. Au cerut ajutor autoritatilor romane, iar aventura lor a luat sfarsit astfel: au trecut pe jos, de blocajul protestarilor, dupa care au fost preluati de microbuze.

"Noi am trecut cu bagajele de aceasta blocada, autocarul a ramas de cealalta parte, probabil inca o zi. Am mers destul de mult, pentru ca coloanele pe ambele parti sunt foarte foarte lungi: 1-2-3 km am mers", spune ghidul romanilor.

Cei 20 de turisti romani au plecat in vacanta, in Mexic, in urma cu o saptamana, intr-un circuit pus la punct de o agentie din Bucuresti. In apropierea satului El Camaron, localnicii au blocat drumul pe ambele sensuri, iar autocarul nu a mai putut inainta. Norocul turistilor a fost ca in apropiere era o benzinarie de unde s-au putut aproviziona cu apa si mancare. Romanii au sunat la ambasada noastra din Mexic, iar diplomatii au cerut ajutorul politiei locale.

"Imediat dupa semnalarea situatiei, misiunea diplomatica romana a efectuat demersuri pentru a solicita sprijinul politiei locale, pentru a solicita sprijinul in vederea rezolvarii situatiei", se spune in comunicatul MAE.

"Li s-a trimis pana la urma o ambulanta, o masina de politie si li s-a oferit o masa calda dupa multe ore de stat in temperaturi groaznice", spune fiul unui turist.

Autoritatile mexicane le-au propus romanilor sa astepte sa se faca ziua si sa treaca pe jos printre protestatari, pentru a ajunge la microbuzele puse la dispozitie de o agentie de turism locala. Oamenii au fost nevoiti sa innopteze in autocar.

Aurelian Herda, manager agentie de turism: "Oamenii nu au fost niciun moment in pericol, protestatarii nu s-au apropiat de masini, nu au avut contact cu ei pur si simplu protestau fata de guvernul lor. Maniera lor de protest este sa nu lase absolut nicio masina mare, autocar, camion sa treaca. Au blocat artera de circulatie pe ambele sensuri."

Dupa 24 de ore de aventura, cei 20 de turisti romani au ajuns in siguranta la un hotel, unde se vor odihni dupa care isi vor contina vacanta, in Mexic.

VIDEO PROTVPLUS.RO