Doua avioane au fost furate in Rusia chiar de pe pista aeroportului. Unul dintre ele se indrepta spre capitala

Dată publicare: 21-06-2015 14:45
Dată actualizare: 24-06-2015 06:59


avion Yak-52

Persoane neidentificate au subtilizat duminica doua avioane sportive in regiunea Tiumen din Siberia.

Unul a efectuat deja o aterizare de urgenta, in schimb celalalt se indreapta spre Moscova, a relatat, potrivit Agerpres, agentia de presa TASS, citand o sursa din cadrul fortelor de ordine.

Cele doua aparate de zbor faceau parte din flotila clubului aerian (DOSAAF) din orasul Isim (regiunea Tiumen). Doua persoane necunoscute au decolat, fara autorizatie, la bordul unui Yak-52 si al unui Gardan GY-80-160.

La scurt timp dupa furt, unul din avioane a efectuat o aterizare de urgenta pe aerodromul din orasul Ialutorovsk (regiunea Tiumen), a indicat pentru TASS o sursa din cadrul politiei ruse. "Din cauza unor probleme tehnice, Yak-52 a fost nevoit sa aterizeze in orasul Ialutorovsk. Apoi, pe acelasi aeroport militar a aterizat celalalt avion furat Gardan GY-80-160, care a recuperat persoana din primul avion si apoi ei au plecat spre Moscova", a indicat aceeasi sursa.

S-ar putea ca nici acesta al doilea aparat de zbor sa nu reuseasca sa ajunga la Moscova, fara o aterizare in scop de realimentare. Raza de zbor a unui avion de tipul Gardan GY-80-160 este 1250 km, iar de la Tiumen la Moscova sunt peste 2.000 de km.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO