Donald Trump, vizită în India. Măsurile luate de autoritățile indiene: polițiști cu praștii și cartiere sărace ascunse


Ultimul update: Marti 25 Februarie 2020 09:53
Data publicarii: Marti 25 Februarie 2020 08:47
Categorie: Stiri externe

India a întins covorul roșu pentru cuplul prezidențial american.

Donald Trump a savurat o primire grandioasă pe un uriaș stadion de cricket. În replică, și-a flatat gazdele ridicând în slăvi „geniul și creativitatea filmelor de la Bollywood”.

India este un aliat strategic al Statelor Unite în Asia, fiind considerată o potenţială contra-pondere la influenţa în creştere a Chinei în regiune.

Premierul Narendra Modi i-a întâmpinat pe soții Trump în Gujarat - un stat bogat din vestul Indiei. Primul popas a fost la ashramul în care și-a petrecut 10 ani Gandhi, părintele Indiei moderne. Zeci de mii de oameni i-au urat lui Trump bun venit pe traseu, chiar dacă liderul american visa la câteva milioane.

Trump și Modi au fost, totuși, primiți cu urale de 125.000 de persoane pe cel mai mare stadion de cricket din lume, a cărui construcţie a fost finalizată cu această ocazie.

Preşedintele Statelor Unite nu-şi ascunde dragostea pentru mulţimile ample, lăudându-se adesea cu mareea de şepci roşii de la mitingurile sale electorale.

Donald Trump: „India e țara care produce aproape 2.000 de filme anual în acest laborator de geniu și creativitate care e Bollywood-ul. Pe tot globul, oamenii apreciază muzică Bhangra, dansul, romantismul și drama din filmele indiene”.

După baia de mulţime, Donald Trump a luat avionul către Agra, pentru o vizită la Taj Mahal. Alături de soția sa Melania a asistat la momentul în care apune soarele peste somptuosul mausoleu al iubirii.

Doland Trump: „Niște fotografii minunate, private. E foarte romantic. Premiul Pulitzer. Cineva, unul dintre voi, o să ia premiul Pulitzer pentru fotografiile astea”.

Autorităţile indiene au vărsat importante cantităţi de apă în Yamuna, râul poluat care se varsă la poalele monumentului, astfel încât cuplul prezidenţial să nu fie deranjat de mirosurile neplăcute degajate de acesta. De teamă ca nu cumva macacii care-și fac veacul pe lângă Taj Mahal să-i agreseze pe înalții oaspeți, polițiștii a fost dotați cu praștii.

Animalele fără stăpân au fost adunate de pe străzi și chiar a fost ridicat în grabă un zid de 500 de metri ca să ascundă privirii un cartier foarte sărac.

VIDEO PROTVPLUS.RO