Donald Trump, dupa atacul de la Orlando: "Cand voi fi ales, voi suspenda imigratia din tarile cu un trecut in terorism"

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22
Donald Trump - GETTY

Candidatul republican la Casa Alba Donald Trump a propus luni suspendarea fluxului imigratiei din tarile implicate in trecut in atentate impotriva Statelor Unite sau a aliatilor lor, informeaza AFP.

"Cand voi fi ales, voi suspenda imigratia provenind din regiuni ale lumii cu un trecut dovedit de terorism impotriva Statelor Unite, Europei sau a aliatilor nostri, pana cand vom intelege pe deplin cum sa punem capat acestor amenintari", a declarat el intr-un discurs la Manchester (New Hampshire), a doua zi dupa atentatul din Orlando care a facut 49 de victime, scrie Agerpres.

El nu a specificat perimetrul sau conditiile exacte ale acestei suspendari.

Candidatul republican a subliniat ca presedintele SUA are puterea de a interzice intrarea pe teritoriul american a oricarei categorii de calatori considerati periculosi pentru interesele sau securitatea tarii. In decembrie anul trecut, dupa atentatele de la Paris si San Bernardino, Donald Trump a propus inchiderea temporara a granitelor pentru musulmani.

"Nu putem lasa mii si mii de persoane sa intre in tara noastra, dintre care multe gandesc la fel ca ucigasul salbatic", a spus el, referindu-se la criminalul din Orlando, Omar Mateen, nascut in Statele Unite din parinti afgani.

"Singurul motiv pentru care acest ucigas se afla in America este ca noi i-am autorizat familia sa vina aici", a declarat Trump.

"Cea mai mare parte a principiilor islamului radical sunt incompatibile cu valorile si institutiile occidentale", a subliniat el. "Islamul radical este anti-femei, anti-gay si anti-americani", a adaugat el.

Acest discurs este primul tinut de Trump dupa masacrul din Orlando. Republicanul a dat tonul urmatoarelor luni, atacandu-si frontal adversarul democrat, Hillary Clinton. In discursul sau, el a criticat-o pentru ca se declara favorabila primirii mai multor refugiati sirieni.

"Hillary Clinton vrea sa ne goleasca cuferele pentru a intra mai multi oameni in tara, mai ales indivizi care predica ura contra cetatenilor nostri", a declarat Donald Trump.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO