Donald Trump, dupa atacul de la Orlando: "Cand voi fi ales, voi suspenda imigratia din tarile cu un trecut in terorism"

Donald Trump - GETTY

Candidatul republican la Casa Alba Donald Trump a propus luni suspendarea fluxului imigratiei din tarile implicate in trecut in atentate impotriva Statelor Unite sau a aliatilor lor, informeaza AFP.

"Cand voi fi ales, voi suspenda imigratia provenind din regiuni ale lumii cu un trecut dovedit de terorism impotriva Statelor Unite, Europei sau a aliatilor nostri, pana cand vom intelege pe deplin cum sa punem capat acestor amenintari", a declarat el intr-un discurs la Manchester (New Hampshire), a doua zi dupa atentatul din Orlando care a facut 49 de victime, scrie Agerpres.

El nu a specificat perimetrul sau conditiile exacte ale acestei suspendari.

Candidatul republican a subliniat ca presedintele SUA are puterea de a interzice intrarea pe teritoriul american a oricarei categorii de calatori considerati periculosi pentru interesele sau securitatea tarii. In decembrie anul trecut, dupa atentatele de la Paris si San Bernardino, Donald Trump a propus inchiderea temporara a granitelor pentru musulmani.

"Nu putem lasa mii si mii de persoane sa intre in tara noastra, dintre care multe gandesc la fel ca ucigasul salbatic", a spus el, referindu-se la criminalul din Orlando, Omar Mateen, nascut in Statele Unite din parinti afgani.

Citește și
victima Orlando
"Te iubesc, o sa mor, ne impusca." Vestea trista pe care a primit-o, dupa o zi, mama tanarului care i-a trimis SMS din club
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

"Singurul motiv pentru care acest ucigas se afla in America este ca noi i-am autorizat familia sa vina aici", a declarat Trump.

"Cea mai mare parte a principiilor islamului radical sunt incompatibile cu valorile si institutiile occidentale", a subliniat el. "Islamul radical este anti-femei, anti-gay si anti-americani", a adaugat el.

Acest discurs este primul tinut de Trump dupa masacrul din Orlando. Republicanul a dat tonul urmatoarelor luni, atacandu-si frontal adversarul democrat, Hillary Clinton. In discursul sau, el a criticat-o pentru ca se declara favorabila primirii mai multor refugiati sirieni.

"Hillary Clinton vrea sa ne goleasca cuferele pentru a intra mai multi oameni in tara, mai ales indivizi care predica ura contra cetatenilor nostri", a declarat Donald Trump.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Citește și...
Hillary Clinton cere legi mai aspre pentru armele de foc, dupa masacrul din Orlando.
Hillary Clinton cere legi mai aspre pentru armele de foc, dupa masacrul din Orlando. "Au devenit o unealta de razboi"

Candidata democrata la presedintie Hillary Clinton a indemnat luni, la o zi dupa masacrul din clubul de noapte din Orlando, ca SUA  sa gaseasca o cale pentru a-si asigura securitatea, fara sa-i diabolizeze pe musulmanii americani, relateeaza Reuters.

"Te iubesc, o sa mor, ne impusca." Vestea trista pe care a primit-o, dupa o zi, mama tanarului care i-a trimis SMS din club

America este indoliata dupa atacul din Orlando, din club, considerat cel mai sangeros atac armat din istoria SUA, soldat cu 49 de morti si 53 de raniti.

"Radea isteric in timp ce impusca oamenii". Detaliile infioratoare despre ultimele clipe ale atacului sangeros din SUA

America nu isi revine dupa atacul de duminica noapte din Orlando, Florida, unde au fost ucisi cel putin 49 de oameni, iar 53 au fost raniti, considerat cel mai grav atac armat din istorie in SUA.

Recomandări
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Alertă în România. Autoritățile se așteaptă la o viitură pe Dunăre. Care sunt punctele critice
Alertă în România. Autoritățile se așteaptă la o viitură pe Dunăre. Care sunt punctele critice

Autorităţile monitorizează întreg sectorul de Dunăre care traversează România, fiind aşteptată o viitură care va duce la creşterea nivelului apei până la finalul lunii.

Delir antivaccinist al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat! Plandemia nu a existat niciodată”
Delir antivaccinist al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat! Plandemia nu a existat niciodată”

Diana Șoșoacă a avut, miercuri, un discurs antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei boli.