Donald şi Melania Trump au ajuns din nou în Texas. Prima Doamnă a purtat iar tocuri la plecare


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Sambata 02 Septembrie 2017 19:16
Categorie: Stiri externe

Preşedintele a ajuns a doua oară spre Texas pentru a se întâlni cu victimele uraganului Harvey. Prima Doamnă nu s-a dezis și a plecat din nou pe tocuri.

Cuplul prezidențial a ajuns din nou în Texas, sâmbătă, pentru a doua oară în ultima săptămână. Criticată prima dată pentru că a ales să poarte pantofi cu toc şi o şapcă pe care scria "prima doamnă", Melania a plecat de la Washington tot pe tocuri și îmbracată în rochie. La sosirea în Texas, a coborât din avion cu încălțări sport si tradiționala șapcă.

Ajutor de 8 miliarde de dolari. Bilanțul se apropie de 50 de morți

Casa Albă a cerut Congresului aproape 8 miliarde de dolari ca să ajute statele Texas şi Louisiana, devastate de uraganul ''Harvey''.  Din nefericire, bilanţul care se apropie de 50 de morţi cuprinde si numele unor voluntari care au încercat, fără să le ceară nimeni, să-si ajute semenii. 

Cinci bărbaţi din Houston au vrut sa le dea o mână de ajutor celor izolaţi de ape. I-au însoţit doi jurnalişti, care făceau un reportaj despre "bunii samariteni", aşa cum îi numeşte presa americană pe civilii care s-au implicat în operaţiunile de salvare.

Şapte oameni au reuşit să recupereze. Dar, după cinci ore, barca lor a fost luată de curenţi şi s-a răsturnat. Toţi cei şapte bărbaţi de la bord au fost aruncaţi într-un cablu prin care încă mai circula curent electric.

Jurnaliştii şi unul dintre civili s-au agăţat de un copac şi au fost salvaţi după aproape 24 de ore. Alti doi au fost gasiti fara viata, in timp ce doi sunt inca disparuti.

Tom Foreman, corespondent CNN: "170 de milioane de litri pe minut, atâta apă curge pe cascada Niagara. Şi totuşi, cascada are nevoie de 381 de zile ca să egaleze cantitatea de apă pe care Harvey a aruncat-o asupra Texasului şi Louisianei."

La o săptămână de când natura a lovit fara mila, imaginile filmate din elicopter arată că mare parte din suburbiile din Houston sunt încă inundate. Apele au început să se retragă, dar va fi un proces lent.

Locuitorii nevoiti sa plece din case acum cateva zile s-au intors sa vada ce-a mai ramas in urma apelor.

O femeie nu avea asigurare pentru casa, iar lucrurile care nu au fost distruse de ape, au fost furate: "E tot ce aveam.. Am muncit timp de 33 de ani pentru ce era acolo, iar acum a disparut intr-o clipita. Mai rau este ca nici nu stiu de unde sa incep.. Stiu ca Dumnezeu are un plan, dar e greu sa il vad acum..."

Pentru cei care şi-au pierdut viaţa, dar şi pentru supravieţuitorii cărora furtuna Harvey le-a luat totul, preşedintele Trump a decretat o zi de rugăciune naţională - duminică. Generos, i-a dat cuvântul şi soţiei sale.

"N-am avertizat-o că o să fac asta, Steve, şi s-a descurcat de minune. S-a implicat foarte mult în situaţia asta, a afectat-o foarte mult ceea ce s-a întâmplat în Texas şi în statele din jur. Aşa că vreau să-ţi mulţumesc, primă doamnă. Multumesc!"

 

Uraganul Harvey a lăsat sute de mii de oameni fără case. Trump donează un milion de dolari
Uraganul Harvey, bilanț modificat: 37 de morți. Pericol de explozie la o uzină chimică
VIDEO PROTVPLUS.RO