Doliu italian fără sfârșit, din cauza coronavirusului. Situația se agravează și în Spania

Ultima actualizare: 24-03-2020 10:30

Doliul italian pare unul fără de sfârșit. Ultimul bilanț, transmis de autorități, indică 6.077 de morţi şi aproape 64 de mii de pacienți infectaţi.

În disperare de cauză, guvernul de la Roma a impus închiderea activităților considerate ne-esențiale, în întreaga țară.

Conform celor mai recente date, și numărul celor care au murit în Spania, a trecut de 2.300, cu peste 500 de decese înregistrate în doar 24 de ore.

Autoritățile de la Madrid, așteaptă vârful pandemiei zilele următoare, posibil miercuri.

În Italia, bătălia împotriva pandemiei este un efort colectiv,la care contribuie toate instituţiile statului. În contextul în care spitalele din nordul Italiei sunt absolut depăşite de numărul bolnavilor în stare gravă, mulţi dintre cei infectaţi urmează tratamentul acasă.

În Bergamo, carabinierii ajută la distribuirea tuburilor de oxigen către cei care au nevoie de acest ajutor în lupta cu virusul. Carabinerii au colectat numai ieri 250 de tuburi goale de la locuinţele celor deja vindecaţi ori decedaţi şi le-au dus la compania care le reîncarca. Tuburile vor fi apoi livrate la domiciliul altor bolnavi.

Până acum în peninsulă, de la începutul pandemiei s-au vindecat aproape 7.500 de oameni.

Pandemia face ravagii și in Spania

 

Spania este a doua ţară din Europa unde pandemia face ravagii. Un spital imens cu 5.500 de paturi, inclusiv de terapie intensivă, a fost amenajat la centrul expoziţional din Madrid.

Pau Mosquera, corespondent CNN Madrid: "Acesta este Pavilionul de expoziţii de la Madrid care în mai puţin de 48 de ore se va transforma în cel mai mare centru medical din întreaga Şpanie. Aici sunt transferaţi pacinenţi din spitale supraaglomerate, mai ales cazurile de infectare cu coronavirus cu simptome mai uşoare, dar care au nevoie de monitorizare medicală. În medie pot fi transferaţi 200 de pacienţi zilnic. Există o suprafaţă utilă de 35.000 mp pentru pacienţii care vor fi transferaţi aici."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO