Doi turisti au bagat in portbagajul masinii un pui de bizon din Parcul Yellowstone. Ce a urmat i-a revoltat pe americani

17-05-2016 10:42

pui de bizon - Twitter

Un pui de bizon a trebuit sa fie eutanasiat in Statele Unite dupa ce a fost transportat intr-o masina de catre turisti in Parcul Yellowstone - un comportament considerat "periculos si ilegal" de reprezentantii parcurilor nationale din SUA.

"Saptamana trecuta, niste vizitatori ai Parcului National Yellowstone au primit amenda deoarece au luat un bizon nou-nascut in vehiculul lor si l-au scos din parc, fiind ingrijorati de starea de sanatate a acestuia", a declarat administratia parcurilor nationale din SUA (SEN) intr-un comunicat, relateaza Agerpres, citand AFP.

"Era periculos pentru siguranta lor, deoarece bizonii adulti sunt foarte protectori cu puii lor si au tendinta de a-i apara agresiv. Mai mult, contactul cu oamenii duce la respingerea micutilor de catre turma", asa cum s-a intamplat in acest caz, au adaugat responsabilii respectivi.

Imaginea cu puiul de bizon in portbagajul masinii celor doi turisti a devenit virala pe Twitter.

Potrivit presei locale, cei doi turisti straini au crezut ca puiului ii este frig si l-au dus la o sectie de politie unde li s-a spus sa-l duca inapoi in parc si au primit o amenda.

Puiul de bizon a fost eutanasiat "deoarece a fost abandonat si provoca situatii periculoase deoarece se apropia constant de oameni si de masini de-a lungul drumului", a indicat SEN, care s-a folosit aceasta poveste pentru a-i avertiza pe turisti sa stea departe de animalele salbatice.

Parcul Yellowstone este singurul parc din Statele Unite unde bizonii au trait in mod continuu din timpuri preistorice. Cele aproximativ 4.900 de bovine - care pot cantari pana la noua tone - traiesc liber in acest parc care se intinde intre Wyowing, Montana si Idaho

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO