Doi politisti belgieni au fost atacati cu un cutit la Bruxelles. Anchetatorii suspecteaza ca a fost un atentat terorist

05-10-2016 18:02

Politisti injunghiati in Belgia

 Anchetatorii belgieni au gasit dovezi care conduc la concluzia ca atacatorul celor doi politisti belgieni injunghiati miercuri ar fi actionat ca parte a unui atentat terorist, a anuntat parchetul federal belgian, citat de AFP.

Agresiunea a avut loc pe o mare artera a cartierului popular Schaerbeek in timpul unui control, potrivit mai multor publicatii belgiene, citate de AFP.

Conform Reuters, procurorii belgieni specializati in terorism sunt singurii care investigheaza incidentul, ceea ce denota ca este vorba despre un atac al unui militant.

Postul de televiziune local VRT a transmis ca unul dintre politisti a fost injunghiat in gat si celalalt in stomac. Atacatorul l-a lovit si pe al treilea politist, care a venit in ajutorul colegilor sai, si nu a putut fi oprit decat dupa ce a fost impuscat in picior.

Autoritatile de la Bruxelles se afla in alerta de la atacurile cu bomba din luna martie care au ucis 32 de oameni in aeroportul din capitala belgiana si la metrou.

Nu este inca foarte clar daca incidentul are vreo legatura cu alerta cu bomba care a suspendat timp de o ora traficul la Gara du Nord din Bruxelles in cursul dupa-amiezei.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO