Dineu la Casa Alba intre premierul Canadei si familia Obama. Prima doamna a Canadei a purtat o creatie a unui designer roman

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Canadei a avut parte de o primire entuziasta la Casa Alba din partea gazdelor, Barack si Michelle Obama.

Dineul de stat, desfasurat in cinstea musafirilor, a avut ca tema. primavara, care a inspirat decorul, meniul dar si tinutele feminine. Prima-doamna a Canadei, a purtat doua rochii, create de un designerul, de origine romana, Lucian Matis.

Michelle Obama a purtat o rochie cu imprimeu floral, conceputa de designerul ei preferat, Jason Wu, in timp ce Sophie Trudeau a ales o creatie a canadianului de origine romana Lucian Matis.

Lucian Matis, designer: "Ca Prima Doamna sa poarte una dintre creatiile tale este un vis pentru orice designer. Speram ca asta sa dea un impuls vanzarilor si sa ne puna marca pe harta designerilor internationali".

In discursul sau, presedintele Barack Obama a facut o trimitere stravezie la tizul premierului, turbulentul Justin Bieber, originar tot din Canada.

Citește și
guantanamo
Barack Obama e decis sa inchida celebra inchisoare de la Guantanamo. "A dus la slabirea securitatii noastre nationale"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Barack Obama, presedintele SUA: "Aici, in America, sunteti probabil cel mai iubit canadian cu prenumele Justin"

O alta aluzie l-a vizat pe Ted Cruz, candidat la nominalizarea republicana in cursa pentru Casa Alba....

Barack Obama, presedintele SUA: "Ca popoare, suntem credinciosi principiului egalitatii de sanse. Unde altundeva un baiat nascut in Calgary, Canada, ar putea sa ajunga in cursa pentru Casa Alba? "

Inainte de cina la care au fost puse pe masa portelanuri dintre cele mai alese, cei doi oficiali au tinut o conferinta de presa in care Obama a glumit pe seama episodului in care americanii s-ar muta in Canada, daca Trump ar castiga alegerile prezidentiale.

Pe acorduri de fanfara au pasit pe covorul rosu premierul Canadei si sotia sa la prima vizita oficiala a unui prim-ministru canadian in ultimii 20 de ani in America. Barack Obama si Justin Trudeau s-au intalnit pentru a discuta despre reducerea emisiilor poluante si relatiile economice.

Justin Trudeau: "Presedintele si cu mine avem acelasi scop, ne dorim o crestere economica care sa continue sa ofere locuri de munca bune si oportunitati pentru cetatenii nostri. "

Obama, insa, a inceput cu alt ton discursul.

Barack Obama: "Se spune ca iti poti alege prietenii, insa nu iti poti alege vecinii. In virtutea geografiei, SUA si Canada sunt binecuvantate sa fie vecini."

In discursul sau, Obama nu s-a putut abtine sa glumeasca si pe ideea ca americanii s-ar muta in Canada, daca Donald Trump va castiga alegerile prezidentiale.

Barack Obama: "De fiecare data cand au loc alegeri prezidentiale, prietenii nostri de la nord se pregatesc sa-i primeasca pe americanii care spun ca se vor muta in Canada daca tipul din partidul celalalt castiga, insa in final, totul se termina cu bine."

Trudeau si sotia sa au avut parte de o primire opulenta, de la covorul rosu la iesirea din avion pana la preparatele alese de la dineu.

Cristeta Comerford, bucatar-sef Casa Alba: "Pentru primul fel de mancare vom folosi in premiera acest bol de supa care face parte din colectia de portelanuri ale familiei Obama. In plus, vom avea halibut copt, un fel de mancare care te face sa te simti comfortabil. Invitatii vor servi si aceasta prajitura cu nuci pecan din Texas si sirop caramelizat de artzar din Noua Anglie."

Pentru ca cina sa se ridice la inaltimea evenimentului, Casa Alba a fost decorata cu buchete de flori de primavara

Hedieh Ghaffarian Florarul casei albe: "In aranjamentele de mari dimensiuni am folosit orhidee in cascada, hortensii, trandafiri si putin amarant, care iti ofera senzatia ca mergi printr-o gradina in care totul tocmai a inflorit."

Decorul a fost special si la conferinta de presa sustinuta de Obama si Trudeau. Declaratiile au fost facute afara, in curtea Casei Albe, in fata jurnalistilor care stateau pe scaunele asezate pe iarba.

Justin Trudeau, premierul Canadei: "Suntem mai mult decat prieteni.. suntem frati"

De aceeasi parere au fost si comentatorii de pe Twitter, care au speculat, prin glume inspirate, felul gales in care premierul canadian il privea pe Obama.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Romanca premiata de Obama face istorie in stiinta. Ce a descoperit Viviana dupa ce tatal a intrebat-o:
Romanca premiata de Obama face istorie in stiinta. Ce a descoperit Viviana dupa ce tatal a intrebat-o: "Ce e in capul tau?"

Viviana Gradinaru, romanca din Vaslui, care va primi din partea presedintelui Statelor Unite Barak Obama cea mai inalta distinctie acordata cercetatorilor sub 40 de ani, a revolutionat lumea stiintifica.

Barack Obama e decis sa inchida celebra inchisoare de la Guantanamo.
Barack Obama e decis sa inchida celebra inchisoare de la Guantanamo. "A dus la slabirea securitatii noastre nationale"

Presedintele american Barack Obama a prezentat marti un plan de inchidere a centrului de detentie de la baza navala americana de la Guantanamo, in sud-estul Cubei, un proiect care are insa putine sanse de a fi adoptat de Congres in plin an electoral.

O fetita din SUA a izbucnit in plans cand a aflat ca Obama pleaca de la Casa Alba. Reactia ei, urmarita de 2 mil. de oameni
O fetita din SUA a izbucnit in plans cand a aflat ca Obama pleaca de la Casa Alba. Reactia ei, urmarita de 2 mil. de oameni

Presedintele Barack Obama spune ca "nu este tulburat" cand se gandeste ca se va muta de la Casa Alba, in ianuarie. In schimb o fetita din America a ajuns pe culmile disperarii cand a aflat ca, in mai putin de un an, Obama nu va mai fi presedinte.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.