Din cauza temperaturii extreme, autoritatile din Iran au avertizat populatia ca trebuie sa faca economie de curent si apa


Ultimul update: Duminica 09 Iulie 2017 06:57
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2017 08:30
Categorie: Stiri externe

Iranul se sufoca de aproape o saptamana, la peste 40 de grade.

In unele zone, termometrele au indicat 50 de grade sau chiar mai mult.

In aceasta situatie, autoritatile au emis un avertisment ingrat. Populatia trebuie sa faca economie de curent si apa, pe fondul unui consum record, pentru a fi evitata rationalizarea.

In ultimele doua saptamani, la Teheran, nu a fost zi in care temperatura sa scada sub 40 de grade. E cu 5 grade mai mare decat in mod obisnuit si canicula e tot mai greu de suportat in orasul aglomerat. Apa rece a fantanilor publice le-a oferit tracatorilor o alinare temporara.

In alte zone ale Iranului e chiar mai rau. In orasul sudic Ahvaz, unde temperatura maxima pentru iulie este de 45 de grade, termometrele au indicat zile in sir peste 50 de grade, chiar 54.

Soarele nemilos i-a topit pe cei care n-au avut incotro si eu iesit din case in miezul zilei.

Arsita este insa mana cereasca pentru vanzatorii de racoritoare. Bucati mari de gheata pastreaza la rece sucurile de fructe, limonada si bautura traditionala cu apa de trandafiri.

Cel mai greu le-a fost femeilor, care trebuie sa poarte vesmantul traditional negru, ce le acopera din cap pana in picioare. Umbrelele de soare le mai ajuta cat de cat atunci cand ies afara.

Meteorologii anunta ca arsita va continua inca o saptamana.

VIDEO PROTVPLUS.RO