Dezvăluire misterioasă într-o cameră secretă la Vatican. Ce au găsit anchetatorii


Ultimul update: Duminica 21 Iulie 2019 08:40
Data publicarii: Duminica 21 Iulie 2019 07:52
Categorie: Stiri externe

Descoperire macabră, cu multe semne de întrebare, într-un cimitir din Vatican. Sub podeaua unui mormânt gol, anchetatorii au găsit, din întâmplare, un osuar cu mii de oseminte umane.

Specialiştii cred că este vorba despre oasele câtorva zeci de oameni de toate vârstele. Anchetatorii căutau însă rămăşiţele unei tinere care a dispărut în 1983.

Miile de rămăşiţe umane au fost descoperite de experţi şi medici legişti într-o încăpere secretă aflată sub cimitirul Colegiului Teutonic din Vatican.

Giorgio Portera, expert: "Mii de oase au fost descoperite. Cam acolo suntem: mii de oase. Nu pot spune dacă sunt o mie sau două mii, dar sunt foarte multe, aşa că presupunem că sunt rămăşiţele câtorva zeci de oameni."

Anchetatorii au găsit osuarul din întâmplare, după ce au deschis mormântul a două prinţese germane care ar fi trebuit să fie înhumate acolo în secolul al 19-lea. Paradoxal, mormântul era gol, dar căutările au scos la iveală oasele umane ascunse sub podeaua de piatră.

Giorgio Portera, expert: "Sper că vom putea găsi detalii într-un document care să dezvăluie de ce sunt aceste oase acolo şi de cât timp au fost adunate în această cavitate."

Descoperirea vine să complice şi mai mult un mister vechi de 36 de ani. În 1983, Emanuela Orlandi - o adolescentă de 15 ani din Vatican, a dispărut în timp ce se întorcea acasă de la ora de muzică. Rămăşiţele ei nu au fost găsite deocamdată, dar un pont anonim primit recent îi sfătuia pe apropiaţi să caute în mormântul prinţeselor germane.

Federica Orlandi, sora Emanuelei Orlandi: "Bineînţeles că este o experienţă emoţională, deoarece cred că rămăşiţele surorii mele ar putea fi acolo, dar nu o să mă gândesc la asta până când nu vom avea rezultatele (analizelor, n.r.)."

De-a lungul anilor au apărut nenumărate speculaţii legate de dispariţia tinerei. Una dintre teorii spune că fata ar fi fost răpită pentru a juca rol de monedă de schimb pentru eliberarea studentului turc care a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981.

Potrivit unei alte ipoteze, care a fost lansată în 2012 de exorcistul oficial al Vaticanului, fata ar fi căzut victimă unei reţele care racola tinere pentru petreceri sexuale.

Enigma dispariției unei adolescente se adâncește după deschiderea a 2 morminte la Vatican
Descoperire surprinzătoare la Vatican după deschiderea a două morminte
Vaticanul va deschide 2 morminte pentru a elucida un mister vechi de zeci de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO