Dezamorsarea unei bombe în Germania, întârziată pentru că oamenii refuzau să-și părăsească locuințele de frica pandemiei

Ultima actualizare: 12-01-2021 16:10
Dezamorsarea unei bombe în Germania, întârziată pentru că oamenii refuzau să-și părăsească locuințele de frica pandemiei
Profimedia

Mai mulţi locuitori dintr-un oraş din nord-vestul Germaniei au refuzat luni să-şi părăsească locuinţele pentru a le permite geniştilor să dezamorseze o bombă din al Doilea Război Mondial aflată în zona lor, au declarat marţi oficiali locali.

 

Astfel de evacuări sunt ceva de rutină în Germania, unde nu este neobişnuit ca muniţii neexplodate din timpul războiului să fie descoperite pe şantierele unor construcţii.

Nu se ştie cu claritate de ce au refuzat localnicii din Osnabrueck să-şi părăsească locuinţele.

"În unele cazuri au trebuit să se poarte discuţii mai aprofundate", a declarat un oficial municipal privind această operaţiune, în care 4.200 de oameni au fost evacuaţi.

Bomba a fost în cele din urmă dezamorsată la ora locală 22.15 (21.15 GMT), după ce efortul de evacuare a fost lansat în cursul după-amiezii.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a confirmat că mulţi oameni au necesitat muncă de convingere suplimentară pentru a-şi părăsi locuinţele.

 

Munca de convingere cu oamenii, deși restricțiile de pandemie au fost ridicate pentru dezamorsare

 

În prezent, în Germania oamenilor li se interzice să se întâlnească cu mai mult de o persoană din afara gospodăriei lor din cauza restricţiilor legate de coronavirus.

Totuşi, aceste reguli au fost suspendate şi autorităţile municipale au făcut apel la localnici să găsească adăpost la prieteni sau rude, respectând pe cât posibil distanţarea socială.

Măsuri speciale au trebuit să fie luate în cazul persoanelor despre care se ştia că au contactat virusul sau care erau în carantină preventivă. Ei au fost trimişi în camere izolate din două centre de evacuare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO