Detaliile terifiante din spatele imaginii care a cutremurat o lume intreaga. Cum a supravietuit micutul Hope 8 luni pe strazi

19-02-2016 08:00

Baietelul din Nigeria, lasat fara hrana opt luni de zile si a carui fotografie a impresionat o lume intreaga, are o poveste terifianta.

A fost condamnat la moarte de superstitiile locuitorilor care au recurs la masura revoltatoare pentru ca il credeau vrajitor. Micutul a fost salvat de o asociatie pentru ajutorarea copiilor abuzati.

Imaginile au socat zilele trecute oameni din toate colturile lumii. Zeci de mii de persoane au fost impresionate sa-l vada pe baietelul de doi ani, care a primit acum numele "Hope", adica "Speranta".

Copilul, numai piele si os, a fost abandonat de parinti in urma cu opt luni, iar localnicii din sat i-au pus o eticheta.

Anja Ringgren Loven, reprezentant ONG: "Baiatul a fost acuzat ca este vrajitor. Nu stim cine l-a numit asa, tot ce stim este ca a fost lasat pe drumuri de catre parinti. "

Asa ca, in tot acest timp, a fost lasat fara hrana. Micutul a ratacit pe strazi si s-a multumit cu resturile de mancare pe care le-a primit de la trecatori.

Localnic: "Este ca si cum ai vedea un batran intr-un corp microscopic, este dureros sa-l vad asa."

Anja Ringgren Loven, reprezentant ONG: "Incerc sa nu plang, O sa o fac mai tarziu, acum trebuie sa ma adun. Este absolut ingrozitor."

Femeia care l-a salvat a fost nevoita sa invinga ostilitatea localnicilor. Initial, nu au lasat-o sa se apropie de copil. Angajata a unei fundatii care protejeaza copiii abuzati din Africa, ea l-a dus pe baietel intr-un spital, unde a primit hrana si i s-au facut analize.

Anja Ringgren Loven, reprezentant ONG: "Am avut parte de foarte multe intamplari teribile in Nigeria, am ajutat la foarte multe misiuni de salvare, dar aceasta este una dintre cele mai tragice. Ma afecteaza in mod profund, mai ales pentru ca am un fiu si pentru ca in timpul misiunii de salvare mi-am imaginat ca ar fi putut fi copilul meu acolo."

Hope nu este singurul supus unui astfel de tratament in comunitatile sarace din Africa. Povestea copiilor considerati vrajitori a inceput in urma cu 500 de ani. Localnicii ii considera purtatori de magie neagra pe cei bolnavi, orfani, dar si pe cei diferiti.


VIDEO PROTVPLUS.RO