Delfinii militari ucraineni au "dezertat" in favoarea Rusiei. Mamiferele au fost antrenate sa foloseasca cutite si pistoale

27-03-2014 11:09

Delfin - Mediafax

Armata ucraineana din Crimeea isi pierde si cei mai credinciosi soldati. Delfinii militari antrenati de ucraineni vor ajunge sub comanda fortelor ruse.

Conform unui angajat al centrului de antrenament al delfinilor militari din Sevastopol, Crimeea, armata rusa va prelua comanda operatiunilor legate de delfinii militari, a anuntat Huffington Post.

Delfinii militari sunt antrenati sa identifice amenintarile subacvatice cum ar fi echipamentul de spionaj, scafandri sau mine submarine. Aceste mamifere sunt perfect adaptate pentru aceasta sarcina, pentru ca sensibilitatea lor senzoriala subacvatica depaseste cu mult cele mai avansate sisteme de sonare construite de om.

In perioada Razboiului Rece, existau zvonuri despre delfini ucigasi instruiti de sovietici, care era dotati cu ace hipodermice cu care puteau injecta dioxid de carbon in tinte subacvatice, cum ar fi scafandrii inamici. Mai recent, in 2012, marina ucraineana a incercat sa readuca la viata acest program, antrenand delfinii sa atace folosind cutite sau pistoale fixate pe capetele lor.

Armata ucraineana intentiona sa opreasca programul delfinilor militari, care nu mai corespundeau cerintelor actuale ale marinei militare. Proiectul va fi continuat de rusi, care intentioneaza sa ii doteze cu echipamente noi, cum ar fi un dispozitiv care converteste informatiile colectate de sonarul intern al delfinilor in imagini ce pot fi afisate de un monitor.

Rusia si Statele Unite au fost singurele state care au facut cercetari in domeniul folosirii delfinilor in scopuri militare insa, in 2000, un centru de dresaj din Sevastopol si-a vandut toate animalele marine catre Iran. In total, 27 de animale, printre case se numarau delfini, foci si o balena alba au ajuns in Golful Persic.

Sursa: Huffington Post


VIDEO PROTVPLUS.RO