Decizia luată de femeia care a cumpărat tabloul lui Banksy, care s-a autodistrus


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 12 Octombrie 2018 16:11
Categorie: Stiri externe
bansky

Femeia care a plătit 1,18 milioane de euro pentru o lucrare Banksy care s-a autodistrus imediat după finalizarea licitației, a precizat că va continua procesul de achiziție, chiar dacă tabloul a fost distrus pe jumătate.

Scena incredibilă s-a petrecut la sediul londonez al casei Sotheby's. Lucrarea a fost realizată în 2006 şi reprezintă cea mai cunoscută imagine a lui Banksy - ”Girl With Balloon".

Cumpărătoarea, o colecționară de artă, a precizat că va achita suma promisă la licitație. ”Când lucrarea a început să fie mărunțită, am fost inițial șocată, dar treptat am început să-mi dau seama că voi avea acasă propria mea piesă de artă istorică”.

Nu este încă clar dacă casa de licitații era conștientă de faptul că tabloul conținea în spate un tocător de hârtie, iar un purtător de cuvânt a afirmat că a fost o ”surpriză”.

Un videoclip postat pe social media de către artistul Banksy arată că dispozitivul a fost construit în secret în tablou "cu câțiva ani în urmă, în cazul în care va fi pus vreodată la licitație”, scrie The Guardian.

În 2017, a fost aleasă de britanici drept opera de artă favorită. Originar din Bristol, Banksy - despre a cărui identitate există doar speculaţii - a devenit cunoscut pentru graffiti-urile făcute în diverse oraşe ale lumii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO