"De Craciun, fii mai bun". Un castigator la loto face anual cadouri copiilor nevoiasi, iar posta Braziliei imparte daruri

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39

"De Craciun, fii mai bun...". Pentru multi, nu e doar o vorba in vant. Postasii din Brazilia, in complicitate cu donatori generosi, au grija ca si copiii din familii nevoiase sa primeasca cate un cadou de Craciun.

Iar in Statele Unite, un castigator la loto a impartit o parte din banii care i-au umplut contul cu cei mai putin norocosi.

Iata un soi de "Mos Craciuni moderni" in actiune: lucratorii postali... Institutia pe care o reprezinta imparte daruri din donatiile generoase, celor care au cu adevarat nevoie de acestea. Si, la fel ca "titularul postului" - care, la noapte, cutreiera planeta in sania trasa de reni - postasii stiu ce-si doresc copii. Ca doar scrisorile care incep cu "Draga Mos Craciun" ajung, intai, la posta...

Shasta Dralington, corespondent CNN: "Nu e foarte complicat. Cateva mese pline de scrisori. Oamenii pot sa vina, sa le citeasca, sa afle ce daruri doresc copii si sa le aduca aici. Asta se intampla in 5.000 de oficii postale din toata Brazilia".

Rosemary si familia ei participa, de trei ani, la acest "complot pasnic de sarbatori"

Postas: "Iata o scrisoare de la un baietel de 9 ani. Cere un blender pentru bunica lui, chiar daca e uzat. Si o masinuta pentru fratiorul lui, dar nimic pentru el."

Jasmine a dat peste mesajul unei fetite de varsta ei: "Ii cere Mosului role pentru papusa Barbie"

Anul acesta, gratie campaniei pornita de posta braziliana acum un sfert de veac, o jumatate de milion de copii vor prim cadourile la care ravnesc.

Un pic din magia Craciunului a coborat si asupra celor fara acoperis, gazduiti la un adapost social din Omaha, Nebraska. S-au urcat cu sutele in autobuze scolare, care i-au dus la hipermarket, unde au avut cate 40 de dolari de cheltuit pe ce si-a dorit fiecare.

Mike Saklar, director "Siena Francis House": "Am primit un cec de 25.000 de dolari anul acesta si am cumparat 600 de vauchere cadou in valoare de cate 40 de dolari. Cand s-au trezit de dimineata, fiecare a primit cate un vaucher cadou".

Donatorul cu inima mare a castigat o suma importanta la loto, in 2006. Si, in fiecare an, face cate o donatie pentru cei mai putin norocosi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO