De ce vor companiile ca angajații să se întoarcă la birou chiar dacă mulți sunt mai productivi când lucrează de acasă
Pentru mulți pământeni, munca de acasă impusă de pandemie a fost un triumf, atât în termeni de productivitate, cât și pentru găsirea unui echilibru între profesie și viața personală.
Însă, odată cu progresul campaniei de vaccinare, mulți patroni își cheamă înapoi angajații la birou. Iar aceștia nu sunt tocmai entuziasmați de idee.
Naveta de dimineaţă este pentru unii o întoarcere binevenită la normalitate. Dar nu pentru mulţi:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
- "Lucrez de acasă şi adevărul e că-mi place. Odată cu revenirea la normalitate, aş prefera o combinaţie între muncă de acasă şi cea la birou."
- "Nu sunt sigur că mi-ar conveni în acest moment (să revin la birou). Cred că s-a dovedit că nu e necesar."
Anna Stewart: “Scindarea nu face decât să se adâncească pe măsură ce companiile încep să-şi pună în aplicare strategiile post-pandemie. Pentru cei de la Twitter, Google şi Facebook, munca parţial ori complet de acasă este acum o opţiune permanentă. Cei de la Apple şi Uber îşi vor angajaţii înapoi în birouri, cel puţin pentru câteva zile din săptămână. Cât despre băncile de pe Wall Street, acestea au cerut ferm angajaţilor să revină la birou full-time.”
Directorul executiv al băncii Goldman Sachs a declarat fără pic de menajamente că munca de acasă e o aberaţie, mai ales într-un domeniu inovativ. Angajaţii băncii newyorkeze au revenit deja la birou.
Cei de la Morgan Stanley se vor întoarce şi ei până cel târziu în septembrie. "Dacă puteţi merge la restaurant, atunci puteţi veni şi la birou şi acolo vă vrem", le-a transmis şeful, angajaţilor Morgan Stanley.
Michael Smets, professor de management: “Dacă sunt atâtea beneficii ale muncii la birou, atunci de ce atât de mulţi oameni prefera lucrul de acasă şi unii angajatori s-au văzut nevoiţi să-i ameninţe că le vor tăia din salarii? Aş zice că o fractură culturală.”
Sinead Casey, partener Firma de Avocatură Linklaters: „În general, abordarea guvernelor este să permită angajatorilor să refuze cererile privind munca de acasă, dacă nu se potriveşte domeniului de activitate. Există şi temei pentru asta, întrucât nu orice job poate fi făcut de acasă.”