De ce au ajuns copacii din orasele Bulgariei sa fie imbracati cu haine de iarna. "Nu sunt pierdut"

08-01-2016 13:27


O campanie in sprijinul oamenilor strazii a cucerit in ultimele saptamani orasele de la sud de Dunare.

Ideea campaniei “Nu sunt pierdut” este simpla: fiecare are prin casa haine groase de iarna pe care nu le mai poarta si care ar fi binevenite pentru oamenii strazii in zilele geroase. Dar in loc sa fie lasate langa gunoi, aceste haine ar fi mult mai usor de gasit pentru cei fara adapost daca ar fi ”imbracate”pe copacii de pe strada.

Si pentru ca lumea sa stie ce e cu ele, hainele sunt insotite si de un biletel care incepe cu urmatorul mesaj: "Nu sunt pierdut!”, urmat de un scurt text, in functie de cata inspiratie au avut cei care au daruit.

Initiatorii campaniei sunt creatorii paginii de Facebook “HiddenCash Sofia”, care in vara anului trecut s-au alaturat vanatorii globale de comori lansata initial de un filantrop american. Bulgarii au dat acestei idei o tenta umanitara – pentru fiecare plic gasit vor dona aceeasi suma unei organizatii caritabile.

Iar acum, cei de la HiddenCash Sofia au reusit sa popularizeze ideea copacilor imbracati, care a fost preluata rapid si in alte orase, printre care Plovdiv, Burgas si Stara Zagora. In Varna, presa locala a surprins chiar un copac cu crengile acoperite de pantaloni.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO