Lovitura data Statului Islamic. Unul dintre lideri ar fi fost ranit grav intr-un raid al trupelor irakiene

08-01-2016 12:40


Abu Mohammed al-Adnani

Abu Mohammed al-Adnani, purtatorul de cuvant al gruparii teroriste Statul Islamic (SI) si vazut drept viitorul lider, a fost ranit si are nevoie de transfuzii de sange, conform unei declaratii facute de militarii irakieni.

al-Adnani ar fi fost ranit intr-un raid al fortelor irakiene in vestul provinciei Anbar.

"Exista informatii ca teroristul Abu Muhammad al-Adnani, purtatorul de cuvant al gruparii Daesh (Statul Islamic) a fost ranit in timpul unui raid, in regiunea Barwana" au spus reprezentatii militari intr-un comunicat de presa, conform Yahoo News.

Adnani ar fi "pierdut o cantitate mare de sange in atacul din urma cu cateva zile". Acesta ar fi fost mutat in nordul orasului Mosul, capitala Statului Islamic in Irak.

Peste 100 de luptatori ai Statului Islamic au fost ucisi in Barwana, in urma atacurilor aeriene menite sa sa ajute armata irakiana sa castige teren in fata jihadistilor.

Adnani este de origine siriana si este seful propagandei Statului Islamic. Acesta a declarat in 2014 ca vrea sa infiinteze un califat modern, cu teritoriu extins in Irak si Siria.

"Daca sunt adevaratele aceste zvonuri, ca ar fi fost ranit, atunci asta ar fio lovitura uriasa pentru Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic. Adnani este cea mai proeminenta figura in spatiul public si este considerat urmatorul lider al Statului Islamic" a spus William McCant, autor al cartii "The ISIS Apocalypse".

Abu Mohammed al-Adnani a fost capturat in 2005 de fortele americane si a fost tinut prizonier pana in 2010. In mai 2014, a fost pusa o recompensa de 3 milioane de dolari pentru oricine are informatii valabile despre jihadist, fiind considerat un terorist care a executat atacuri repetate impotriva Occidentului.

Sursa: Yahoo News

VIDEO PROTVPLUS.RO