Cum vrea Ungaria să dezvolte cea mai avansată infrastructură din regiune: 5 aeroporturi și 7 autostrăzi în următorii 5 ani

Ultima actualizare: 15-10-2021 13:35
Cum vrea Ungaria să dezvolte cea mai avansată infrastructură din regiune: 5 aeroporturi și 7 autostrăzi în următorii 5 ani
Getty

Ungaria vrea să dezvolte cea mai avansată infrastructură de transport din regiune, urmând să construiască 5 noi aeroporturi, 7 autostrăzi și piste pentru avioane de marfă în zeci de orașe, toate în următoarele 5 ani.

Obiectivul Guvernului ungar este ca Ungaria să aibă cea mai dezvoltată infrastructură de transport din regiune şi să profite la maximum de poziţia sa geografică, a declarat la Budapesta, Levente Magyar, secretar de stat însărcinat cu relaţia cu Parlamentul în cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, scrie Hirado.

Secretarul de stat a amintit că, în ultimii câţiva ani, au existat mai multe dezvoltări în domeniul infrastructurii de transporturi din Ungaria decât totalitatea celor de la schimbarea regimului socialist.

Ungaria doreşte să continue această tendinţă, a adăugat politicianul. Vorbind despre planurile care privesc dezvoltarea logistică, Levente Magyar a afirmat că, pe masa Guvernului ungar, există o strategie cuprinzătoare de dezvoltare a aeroporturilor.

Un element important al acestei strategii este extinderea capacităţilor de handling pentru transportul aerian de mărfuri. Obiectivul este ca fiecare oraş important din Ungaria să aibă acces la transportul aerian de mărfuri.

Ca urmare a planului de dezvoltare, de 5-8 ani, pe lângă singurul aeroport care există în acest moment, Ungaria va avea 4-5 aeroporturi mai mari, iar pistele de aterizare necesare pentru avioanele de mărfuri vor fi construite în zeci de locuri.

 

Obiectiv: livrarea în Europa de Vest a mărfurilor din Est

 

În acelaşi timp, participanţii la piaţă vor dezvolta unităţi adecvate primirii avioanelor de marfă care vor plasa transportul aerian din Ungaria la noi dimensiuni, a detaliat politicianul.

În ultimii ani, în domeniul capacităţilor terestre s-au înregistrat progrese uriaşe, arată sursa citată. În urmă cu 10 ani, Ungaria avea doar 3 autostrăzi care ajungeau la graniţele sale, iar acum există 7 astfel de legături şi încă 7 autostrăzi vor fi predate în următorii ani, a atras atenţia secretarul de stat.

Autostrada Budapesta-Bratislava a fost recent predată, autostrada M30, care leagă Budapesta de Miskolc şi Kosice, va fi predată în curând, iar construcţia nodului autostrăzii Záhony va începe în curând, la fel şi ramura autostrăzii M3 spre Beregszász, a enumerat exemplele politicianul.

Ungaria recuperează o restanţă de un deceniu prin această dezvoltare, unul dintre principalele sale obiective fiind acela de a putea livra în Europa de Vest mărfuri din Est, prin Ungaria, care sosesc în porturile greceşti.

Linia ferată de mare viteză, care deocamdată este în stadiu de proiect şi va trece prin ţările Grupului de la Visegrád (V4), deschide, de asemenea, noi perspective în transportul feroviar, a mai adăugat secretarul de stat ungar.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO