Cum este cu adevarat sa te arunci din spatiu. Noua inregistrare facuta cand Felix a cazut de la 39.000 de metri altitudine

Ultima actualizare: 04-02-2014 06:55

O noua filmare a saltului terifiant pe care l-a facut Felix Baumgartner din spatiu arata exact ce a vazut el in timpul coborarii prin care a stabilit un record.

GoPro, firma care a facut camera pe care Felix a avut-o in timpul sariturii, a facut publica filmarea. Ea arata intreaga experinta pe care a avut-o austriacul, inclusiv o rotire scapata de sub control care era cat pe ce sa-l coste viata.

It shows the entire descent from Baumgartner's point of view - including the out of control spin that almost cost him his life.

Felix Baumgartner, care a realizat cu succes, in octombrie 2012, saltul in cadere libera din stratosfera, plonjand de la altitudinea record de circa 39.000 metri deasupra statului american New Mexico. In cedere, a atins o viteza oficiala de 1136 km/h, depasind viteza sunetului, care la acea presiune atmosferica era calculata la aproximativ 1100 km/h. Felix a stabilit un record mondial in acest sens.

In timpul ascensiunii sale, Felix Baumgartner a stabilit si un alt record: s-a aflat intr-o capsula trasa de un balon care a ajuns la cea mai mare altitudine la care s-a aflat vreodata un balon cu echipaj uman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO