Cum a fost transformat World Trade Center dupa atacurile de la 11 septembrie 2001. Complexul urias care atrage mii de turisti

18-08-2016 13:27


Dupa aproape 15 ani, World Trade Center freamata din nou de viata, odata cu inaugurarea mall-ului The Westfield.

Uluitorul centru comercial este menit sa transforme cumparaturile in Manhattan si mai cu seama sa readuca la viata zona pustiita si indoliata dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Amplasat in subteran, noul mall insumeaza o suprafata de 34 de mii de metri patrati. 60 de magazine isi primesc deja clientii, urmand ca pana la Craciun, numarul acestora sa ajunga la 100.

"Mi se pare formidabil! Imi place cum au transformat locul asta. Readuce turistii inapoi in zona. Sunt de toate, atractii, magazine, restaurante, World Trade Center isi recapata atmosfera fericita", spune un locuitor.

Diversitatea magazinelor e de natura sa atraga si alte categorii de clienti pe langa bancherii de pe Wall Street, care reprezentau clientela predilecta inainte de 2001. Totodata, mall-ul ofera o sumedenie de facilitati pentru turistii care vin la Memorialul 11 septembrie.

"Inca sunt nostalgic dupa ce a fost inainte aici, dar sa vad ce s-a recladit pe locul acelei distrugeri mi se pare plin de semnificatie, credeti-ma, inseamna enorm", spune un altul.

Complexul World Trade Center din New York a fost, până pe 11 septembrie 2001, cel mai important centru de afaceri al metropolei americane. Inaugurat in 1973, a costat 900 de milioane de dolari. De 90 de ori mai mult decat bugetul prevazut initial.

Complexul includea un imens spatiu functional la subsol: un mall, două stații de metrou si gari, iar Turnurile Gemene erau emblematice pentru New York.

La 6 ani dupa atentatele teroriste soldate cu peste 3 mii de morti si distrugerea complexului a demarat proiectul de constructie a ceea ce se cheama "Centrul urban al secolului al XXI-lea".

Freedom Tower "Turnul Libertatii" este elementul central al proiectului, fiind flancat de Memorial, o cale de acces intre elementele complexului si alte patru turnuri. Peste 300 de mii de oameni trec zilnic prin statiile de metrou adiacente.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57