Cum a fost găsit un bărbat după 14 zile petrecute în sălbăticie

Ultima actualizare: 03-12-2019 22:05
australia
iStock

Un bărbat din Australia, care a fost dat dispărut împreună cu alţi doi prieteni, a fost găsit în viaţă marţi după ce a petrecut două săptămâni într-o regiune sălbatică din centrul Australiei, potrivit DPA.

Phu Tran, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Australia de Sud, a fost găsit în viaţă marţi dimineaţă de un fermier din regiunea Palmer Valley, la sud de Alice Springs, a precizat pentru presă poliţia din Teritoriul de Nord, transmite Agerpres.

Tran, care, potrivit forţelor de ordine, a supravieţuit bând apă subterană, a fost transportat la spitalul din Alice Springs pentru a primi îngrijiri medicale pentru expunerea la soare.

"Suntem cu toţii foarte fericiţi că este bine... Pentru cei care cred în miracole - spun că, oricum ai lua-o, este un miracol", a precizat comisarul Pauline Vickery, potrivit postului de televiziune ABC.

Tamra McBeath-Riley, dintre prietenii cu care Tran a plecat în excursie, a fost găsită în duminică seară de poliţie în timpul unei căutări aeriene deasupra unui lac la est de regiunea Stuarts Well, în sudul Alice Springs.

Căutările aeriene continuă în speranţa că va fi găsită şi cea de-a treia persoană, Claire Hockridge, dispărută într-o regiune sălbatică, unde temperaturile ajung la circa 40 de grade Celsius.

Cei trei au plecat într-o plimbare cu maşina în după-amiaza zilei de 19 noiembrie. S-au rătăcit după ce vehiculul acestora a rămas împotmolit în albia Hugh River.

Aceştia au încercat timp de trei zile să scoată maşina din noroi. După ce au rămas împreună câteva zile, s-au despărţit şi au plecat să caute ajutor, potrivit ABC.

Luni, poliţia a anunţat că au găsit-o pe McBeath-Riley, de 52 de ani, într-o stare bună de sănătate, după ce a reuşit să se hidrateze fierbând şi consumând apă subterană găsită în zonă.

Poliţia a localizat-o după un bileţel lăsat în interiorul vehiculului celor trei, descoperit de forţele de ordine după ce un localnic i-a alertat referitor la existenţa unor urme de cauciucuri care arătau direcţia înspre care pornise maşina.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO