Criza financiara tine NASA tot mai departe de Luna!

Ultima actualizare: 08-05-2012 16:17

Mult asteptata recucerire a Lunii ar putea fi imposibila in 2020, asa cum fusese programata initial.De vina ar fi criza financiara, care a subtiat ingrijorator fondurile Agentiei Spatiale Americane, si-i tine pe astronauti cu picioarele pe Pamant.

Cei de la NASA au primit vestea proasta de la administratia presedintelui Barack Obama, care le-a transmis ca misiunea catre satelitul natural al Terrei este nerealista.

In urma cu nicio luna, americanii au sarbatorit 40 de ani de la primul pas al omului pe Luna. Istoria nu se va repeta, se pare, prea curand. Cel putin nu in 2020, cum programase NASA.

Bretton Alexander, Federatia Aviatica Comerciala:
"Pentru zborurile spatiale cu astronauti la bord ai nevoie de o suma intre 3 si 6 miliarde de dolari pe an, necesara noului program de explorare."

O suma de care cei de la Agentia Spatiala Americana nu dispun. Cum bugetul s-a redus considerabil, din cauza crizei, iar guvernul federal nu da semne ca ar fi dispus sa dea fonduri suplimentare NASA e nevoita, pentru moment, sa-si ia adio de la visul sau. Unii cercetatori mai spera insa in miracole.

O comisie instituita de presedintele american Barack Obama a estimat ca, foarte probabil, daca fondurile alocate NASA vor fi aceleasi in viitor, americanii ar putea ajunge pe Luna abia in 2028.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO